Vår lilla skatt

Han börjar bli så stor våran Helmer. Lekarna blir mer innehållsrika och han lägger in saker han har sett och varit med om i lekarna. Han leker att han är Dora och att jag eller Markus är Boots eller att han ska åka tåg och hälsa på farfar. Det var länge sen han åt med haklapp nu, han spiller nästan aldrig när han äter. Han vill var med laga mat och varje söndag vill han åka till kyrkan och leka. Han ska alltid titta på kvälls-tv med alla sina superhjältekompisar, vilka är lilla Spider-Man (som är en Pop Vinyl figur), stora Spider-Man (som är som en mjuk leksaksrobot), Hulken, Captain America, Deadpool, Bumblebee och Elsa och Anna från Frost. Han är så snäll och glad och skrattar var dag.
 

Jag och Markus märker också att han tycker vissa saker är jobbigt. Han har nu gått ett och ett halvt år på förskola och fram tills nu har allting gått bra. Han trivs, har fått kompisar och har längtat tills han får åka tillbaka. Men nu är det lite annorlunda för han har bytt avdelning. Han är en av de stora barnen nu och får därför gå på avdelningen på övervåningen. Nya vuxna och några nya kompisar. Han trivs med sina rutiner och tycker nog att det är lite läskigt med allt nytt. Vi förklarar att alla barn är på förskolan när mammor och pappor är på jobbet men det är inte alltid det räcker som förklaring. Han är ju så liten, vår lilla skatt.
 

När det är min tur att lämna följer jag honom upp för trappen, hjälper honom av med ytterkläderna, håller hans hand och sen går vi tillsammans in. Han blir ofta tyst och tvekar alltid innan han släpper min hand och låter mig säga hejdå, pussa, le, krama och säga jag älskar dig. När jag går ser jag honom genom glasrutan, hur han står med nån av pedagogerna och vinkar med ledsna ögon. Han vinkar tills jag försvinner. 
 
Jag tror aldrig att jag kommer att vänja mig vid det här.
 
Men han är ändå alltid glad när vi hämtar på kvällen och han är lugn och snäll när vi är hemma. Så oron varar aldrig länge. Jag vet att det går över för honom och att han kommer att få en rolig dag trotts allt.