8 tips till dig som vill börja blogga

I och med det nya året har jag som mål att försöka komma igång med bloggandet igen. Jag har fler tips inlägg jag vill skriva, filmer och böcker att dela med mig av och ska skaffa en adapter till min dator så att jag kan börja använda min kamera igen. Jag har också funderat vad vill ni läsa om, vad som gör en blogg bra och hur jag kan få fler att hitta hit?
 
Har du funderar du på att börja blogga? Eller kanske börja blogga på nytt? Då kanske dessa tankar kan hjälpa dig att komma igång. 
 
 
1.VÄLJ BLOGGNAMN
Det låter kanske självklart och väldigt enkelt. Men ditt bloggnamn är faktiskt väldigt viktigt. Om du inte vill ha ditt egna namn som bloggnamn är det bra att tänka på ett ha ett namn som är kort, lätt att komma ihåg och som sticker ut. Jag tänker på bloggar som Nio till fem, Nevnarien och Trendenser m.f. som en förknippar med sina bloggnamn så väl som deras riktiga namn.
 
2. VAD VILL DU MED BLOGGEN?
För att driva en så bra blogg som möjligt är det viktigt att ha ett mål med bloggen. Är målet dokumentera din vardag? Skapa ett online magasin? Eller är ditt mål att bli nästa bloggstjärna? Se bloggen som ett jobb och var noga med vad du uppdaterar bloggen med.

 
3. INSTRAGRAMMA SOM ETT PROFFS!
Kolla in de stora bloggarna och inspireras av hur de använder Instagram för att pusha och marknadsföra sina bloggar. Var selektiv med vad du postar på Instagram, länka till bloggen på Instagram när du postat ett nytt inlägg, locka nya läsare via Instagram och glöm inte hashtaggarna!

4. HITTA DIN PERSONLIGA TON
Vad gör dig unik? Vad är dina styrkor och vad inspirerar dig? Tänk på hur du vill att dina läsare ska känna när de besöker din blogg. Ska de bli inspirerade till hur de kan klä sig? Ska de bli glada eller provocerande? Hitta ditt egna spår och kör!

5. SVARA PÅ ALLA KOMMENTARER
Om ditt mål är att få fler läsare är det viktigt att svara på dina kommentarer och visar dina läsare att de är viktiga för dig. Ta tiden och skriv personliga svar det kommer ge utdelning i längden.

 
6. LÄMNA KOMMENTARER PÅ ANDRAS BLOGGAR
Få kontakt med andra bloggare och hitta nya läsare. Kommentera flitigt på andra bloggar och bjud in dem till din egen. Kommentera om något som berör deras blogg eller deras inlägg då ökar chansen att dem klickar in till din blogg också.

7. JÄMFÖR DIG INTE MED ANDRA
Andra bloggar är toppen för att hitta inspiration, inte för att jämföra sig med dem. Det tar ett tag att hitta sin unika ton och det får ta tid. Det är bara du som kan göra din blogg unik.

8. INKLUDERA DINA LÄSARE
Något vi vet lockar fler läsare är att engagera sin läsare. Du kan engagera med både din stil eller din åsikt. Ställ frågor till dina läsare och inkludera dem i din värld.
Hanna

Superbra tips! :-)

Svar: Men tack! :-D
Evelina Östlund

Caroline

Jättebra tips. :)

Svar: Tack <3
Evelina Östlund

Tess

Bra tips! Min blogg har jag haft i 10 år i år :-O I augusti blir det till att "fira" :-D Den är toppen som en minnesbok för mig. Att gå tillbaka och se vad man gjort och även om man funderar på när man nu var på den där avskedsturnén som A-ha hade (som sedan visade sig inte vara avsked då de återförenades...haha) :-)

Svar: Ja! Att blogga är ett perfekt sätt för att spara minnen och upplevelser för sin egen skull. Det tycker jag är det bästa med bloggandet! <3
Evelina Östlund

Emma

Bra lista, jag försöker blåsa liv i min blogg så nummer 7 ska jag tänka på nu när jag börjar om från noll.

Svar: Vad roligt att höra! Önskar dig lycka till med ditt bloggande. :-D
Evelina Östlund