125 års festen, middagen och vad som hände sen

 
För förra helgen var jag i Skellefteå för att gå på min faster och farbrors (Hans och Katarina) 125 års fest. - De fyller båda 50 under året och de har också varit gifta i 25 av dem åren. 50 + 50 = 125. Så vi bodde i mina föräldrars stuga över helgen.
 
 
Dagen började med drop in fika.
 
 
Med hembakad tårta.
 
 
Och småkakor av olika slag.
 
 
Ester och Markus.
 
 
Emanuel och Helmer.
 
 
Och jag och två socker höga donnor.
 
 
Hans och Katarina ville inte ha några presenter utan en fick istället skänka presentpengarna till BIAL.
 
 
Till fikat kom alla som inte hade blivit bjudna till middagen på kvällen så vid 15 åkte vi hem en sväng till mina kusiner medan Hans, Katarina och några fler gjorde middag. Efter att vi varit hemma hos mina kusiner och vilat ett tag åkte vi tillbaka till festen för att äta middag. Vid det här laget hade det tillkommit heliumballonger och gästerna hade bytts ut.
 
 
Mina syskon och kusiner hittade åt varandra och tog varsitt bord.
 
 
Och när alla hittat en plats hälsade Hans och Katarina alla välkomna.
 
 
Helmer åt snabbast av alla och gick sen loss på ballongerna.
 
 
Sen blev det även efterrätt såklart.
 
 
Emanuel ville inte köa så han satt själv kvar tills alla hade tagit.
 
 
Sen körde mamma och pappa igång med överraskningen som dem hade planerat. Dem hade pratat med lite olika av gästerna som framförde olika musiknummer. Till alla nummer var det sen en fråga som gav ett svar som skulle in i ett korsord och utifrån korsordet fick en fram det slutgiltiga ordet som avgjorde vinnaren. (Typ sommarkrysset) Alla tävlade i lag.
 
 
Sen blev det också lite utmaningar där en fick rösta på vem en trodde skulle vinna i varje gren.
 
 
Den bästa grenen var helt klart när min bror Erik, min kusin Simon och en av deras kompisar skulle skjuta med ögonbindel. Erik träffade Katarina men kommenterade att det var värt det för stilpoängens skull. 😉
 
 
Allt som allt var det en rolig kväll. Det är rätt glest mellan gångerna som jag träffar mina kusiner så det var främst kul att träffa dem. Grattis Hans och Katarina! Hoppas ni får minst lika många år till tillsammans.