125 års festen, middagen och vad som hände sen

 
För förra helgen var jag i Skellefteå för att gå på min faster och farbrors (Hans och Katarina) 125 års fest. - De fyller båda 50 under året och de har också varit gifta i 25 av dem åren. 50 + 50 = 125. Så vi bodde i mina föräldrars stuga över helgen.
 
 
Dagen började med drop in fika.
 
 
Med hembakad tårta.
 
 
Och småkakor av olika slag.
 
 
Ester och Markus.
 
 
Emanuel och Helmer.
 
 
Och jag och två socker höga donnor.
 
 
Hans och Katarina ville inte ha några presenter utan en fick istället skänka presentpengarna till BIAL.
 
 
Till fikat kom alla som inte hade blivit bjudna till middagen på kvällen så vid 15 åkte vi hem en sväng till mina kusiner medan Hans, Katarina och några fler gjorde middag. Efter att vi varit hemma hos mina kusiner och vilat ett tag åkte vi tillbaka till festen för att äta middag. Vid det här laget hade det tillkommit heliumballonger och gästerna hade bytts ut.
 
 
Mina syskon och kusiner hittade åt varandra och tog varsitt bord.
 
 
Och när alla hittat en plats hälsade Hans och Katarina alla välkomna.
 
 
Helmer åt snabbast av alla och gick sen loss på ballongerna.
 
 
Sen blev det även efterrätt såklart.
 
 
Emanuel ville inte köa så han satt själv kvar tills alla hade tagit.
 
 
Sen körde mamma och pappa igång med överraskningen som dem hade planerat. Dem hade pratat med lite olika av gästerna som framförde olika musiknummer. Till alla nummer var det sen en fråga som gav ett svar som skulle in i ett korsord och utifrån korsordet fick en fram det slutgiltiga ordet som avgjorde vinnaren. (Typ sommarkrysset) Alla tävlade i lag.
 
 
Sen blev det också lite utmaningar där en fick rösta på vem en trodde skulle vinna i varje gren.
 
 
Den bästa grenen var helt klart när min bror Erik, min kusin Simon och en av deras kompisar skulle skjuta med ögonbindel. Erik träffade Katarina men kommenterade att det var värt det för stilpoängens skull. 😉
 
 
Allt som allt var det en rolig kväll. Det är rätt glest mellan gångerna som jag träffar mina kusiner så det var främst kul att träffa dem. Grattis Hans och Katarina! Hoppas ni får minst lika många år till tillsammans.

Today is a birthday, I wonder for whom?

Nu var det nästan tre veckor sedan jag fyllde år, men jag tänkte bättre sent än aldrig. Så här är inlägget om min födelsedag. Jag fick ju ett hejdundrans firande av mina kära DMPare på kvällen men trotts att kameran var med hade jag tankarna på helt andra saker än att fota. Så detta är vad som hände under dagen.
 
 
Det började hemma där jag fick paket efter att vi alla ätit frukost. Jag fick två fina toppar, en stickad poncho och en bok (ska visa sen). 

 
Och tårta fick jag också. Oreobotten, fyllning gjord på mandelglass och toppat med lemon curd. Den var förvånansvärt god och sjukt masstig.

 
När vi ätit tårta vid helt fel tid på dygnet åt vi också lunch och lilla Helmer fick sova middag. Detta lagom till att mina föräldrar kom förbi på kaffe. Då fick jag en till liten present. Ett halsband med mitt namn i en silverkedja.
 
 
Men detta var ju inte bara min födelsedag utan också sista dagen på nollningen. Vid 15 åkte jag därför iväg till Matilda där vi hjälpte varandra bli fina inför kvällens fest. - Finsittning. And the rest is history.

By the fire

Igår hade vi kursavslut på digital videoredigering. Kursen avslutades med att vi hade filmvisning och visade upp våra kortfilmer. Jag var så fruktansvärt nervös både innan, under och efter men det gick bra och alla förstod min metaforiska lilla historia. Men mest närvarande var jag som skådis inte som filmskapare. Jag var med två av mina klasskamraters filmer och jag var mer nöjd med mina prestationer i deras filmer än med min egen.
 
 
Utöver min egen klass var också ettorna och några alumner närvarande. Kul men det jag var nervös över var att detta var det första ettorna skulle få se av vad vi kunde åstadkomma och jag var som sagt inte helt nöjd med mitt resultat. Men nu har jag klagat färdig. Vidare till roligare saker.
 
 
Vi firade kursavslutet med en mysig grillkväll borta vid Nydalasjön. Korv, s'mores, pinnbröd och bra folk. Bättre kunde inte kvällen bli.