Ett tips och en varning.

 
I lördags kväll var vi på bio och såg två olika filmer som vi pratat om att se men inte haft tid för. - Borg och Mother. Båda väckte starka känslor hos mig, men den ena bättre än den andra. (SPOILERS ↓)
 
 
Borg var ett jättebra drama som handlar om när Björn Borg och John McEnroe mötte varandra i Borgs 5 raka Wimbledon final. Den handlade om bådas resa mot att bli bäst i världen, hur berömelse kan påverkar människor och om hur rivalitet kan vända till vänskap. 
 
Det var fantastiskt fascinera hur filmen fick mig, som aldrig brytt mig det minsta om tennis, att engagera mig så mycket i ett återskapande av en Wimbledon final. Jag hade mina tvivel om denna film innan, eftersom den är svenskproducerad och vi inte brukar kunna berätta såna här historier utan att de blir för långdragna och vemodiga. Men dem hade anammat den amerikanska mallen med rappa action klipp på delar av filmen vilket passade otroligt bra. Alla matcher dem visar är klippta så, rappa och snabba, medan flashbacks och drama scenerna som leder upp till matcherna är stilla och långsamma. Det var en bra film oavsett om en är intresserad av tennis eller inte.
 
 
Mother å andra sidan var det värsta jag sett på länge. Den var inte dåligt gjord den var bara fruktansvärt obehaglig. Jag mådde bara dåligt efter att vi sett klart den. Nu kommer jag spoila ploten, slutet och poängen som jag tolkar den så ni inte behöver se den.
 
Filmen handlar om en kvinna vars liv och relation till sin man ställs på ända när oinbjudna gäster anländer till deras hem och avbryter deras lugna tillvaro. Gästernas personliga familjeproblem följer dem till parets hem och allt slutar i mord. Efter att gästerna lämnat huset hamnar paret i mitten av en kult som förvandlar deras hem till en krigszon.
 
En sitter genom hela filmen och är förvirrade för att huvudpersonen är förvirrad. Kvinnan vet inte att dessa människor ska komma till hennes hus, men hennes man verkara vara den som bjudit in dem därför gör hon sitt bästa för att anpassa sig. Jag satt nästa hela filmen och väntade på att jag skulle börja fatta vad som hände. Att jag skulle bli klokare med huvudpersonen men det hände aldrig. När filmen når sitt klimax och någon form av poäng har förmedlats så mådde jag bara dåligt.

Som jag tolkar det handlar filmen egentligen om maken. Han är en etablerad författare som är alldeles för upptagen av sig själv och sin egen förträfflighet för att se att människorna omkring honom skadas av hans skapande. Människorna som kommer till deras hus är fanatiska fans som egentligen bara vill träffa honom. För honom är det värt att offra allt för konsten och för att bli omtyckt, även sin fru och deras nyfödda barn.