fredag till måndag - eller vad jag gjort sen sist jag hörde av mig

 
Helgen började tidigt. Vid lunch på fredagen begav sig jag och tre andra hem till en fjärde av mina vänner för våffellunch. Vi gjorde både belgiska våfflor och standard varianten och jag tror att jag aldrig varit med om att det funnits så många olika tillbehör på en och samma gång. 
 
På lördagen var jag, Markus och Helmer på dop för två av våra vänners dotter Thea. Både jag och Markus har jobbat med Theas föräldrar tidigare och hon har en ockås en storebror som är jämnårig med Helmer. Vi har inte så många vänner som också har barn. Så utöver förskolan har Helmer inte så många jämnåriga att vara med. Så det känns skönt att våran Helmer och Theas storebror Viggo har blivit bra kompisar. 
 
 
De hade väldigt fina dekorationer. Jag älskade hur de hade vikt servetterna likt små dopklänningar. De hade också skrivit ut uppslag ur mina vänner böcker som en fick fylla i om en ville. 

 
Trots att det ändå var rätt många gäster kändes det väldigt intimt under själva ceremonin. Helmer var väldigt duktig och satt tyst och frågade bara några gånger om det skulle bli tårta sen. Och till hans stora förtjusning var det inte bara tårta som det bjöd på utan också en hel kakbuffe.


På lördagkvällen träffade jag samma gäng som jag åt våfflor med på fredagen (plusminus en person). Vi såg Cloud Atlas och hade allsång till musikallåtar fram till långt in på natten. 


På söndagen pakade jag, Markus och Helmer väskorna och tog en promenad för att fika hemma hos min barndomsvän Evelina och hennes Eric. 


Helmer sov middag medan vi smaskade på bullar och kakor. Sen blev vi kvar så pass länge att vi även bestälde pizza.
 

På måndagen tog jag och min vän Matilda med oss datorerna till stan för att skriva på en individuell uppgift som skulle in dagen efter. 


Men först tog vi oss varsin kakbit.


Medan vi skrev och läste kurslitteratur ställde dem ut julgranarna i Umeås centrum. 


Nu är den uppgiften inlämnad och det firar vi med julsittning på fredag.

Gillar du min blogg? Då skulle jag bli jätteglad om du ville rösta på mig till blogg.se-priset! Jag är nominerad i kategorin Årets blivande stjärnskott. 🌟✨ Ni kan rösta fram till den 5:e december.

Black & White

 
Som ni kanske har märkt så har det skett lite ändringar i utseendet här på bloggen. Den här gången har jag inte gjort hela förändringen på en gång, utan uppdaterat bloggdesignen lite allt eftersom. Jag har testat lite fram och tillbaka med nya funktioner och olika headers och tror att jag nu har landat i något som jag kommer trivas med ett tag. En enkel svartvit design med persikorosa länkar. 
 

Klicka för att se en större version.
 
Vill du beställa en design eller annat designrelaterat? Klicka då in HÄR!
 
Gillar du min blogg? Då skulle jag bli jätteglad om du ville rösta på mig till blogg.se-priset! Jag är nominerad i kategorin Årets blivande stjärnskott. 🌟✨

Wonder Woman

När jag gjorde min infografiska film för någon månad sedan blev det mycket illustrerande. Både objekt och karaktärer. En av dem jag blev lite extra nöjd med var Wonder Woman. Mycket gjordes i all hast och jag var inte så noga med alla detaljerna men denna blev ändå rätt fin.
 
 
Jag jobbar på att få tillbaka lusten för skapandet. Har bland annat gjort en ny header till bloggen och börjat på några andra porträtt. Mycket av min tid just nu går åt till att fokusera på skoluppgifter. Vi har två gruppuppgifter som löper parallellt. Två uppgifter där vi har externa uppdragsgivare. Denna faktor gör att det känns viktigare att leverera något bra men det gör det också roligare att jobba. Då det vi producerar faktisk ska användas av våra uppdragsgivare. Men detta gör också att jag har mindre tid till annat. Får se vad jag har tid och lust till. 
 
Gillar du min blogg? Då skulle jag bli jätteglad om du ville rösta på mig till blogg.se-priset! Jag är nominerad i kategorin Årets blivande stjärnskott. 🌟✨

Jag är nominerad!

 
Jag är nominerad i blogg.se-priset. Om jag håller en tumme eller två kan jag kanske vinna ett pris för min blogg! Så himla glad över det! Tack tack tack alla ni som var med och röstade fram mig tidigare. Kategorin jag är nominerad i är Årets blivande stjärnskott

Så om ni gillar min blogg och skulle vilja rösta på mig kan ni göra det HÄR!

Bara att ni tidigare gått in och nominerat mig värmer så mycket. Detta om något är ett bevis på att någon mer än jag gillar och uppskattar min blogg och det jag skriver. 
 
Här kan ni läsa om alla finalisterna till Årets blivande stjärnskott.

Lördag på ett café

Fredag till söndag hade vi övernattningsgäster. Inger (Markus mamma) och Stig kom upp till Umeå för att gå på konsert på fredagkvällen men också för att träffa oss.  På lördagen gick vi en sväng på stan för att spana på julklappar men också för att äta en lite lyxiagre lunch. 
 
 
Vi gick till nyöppnade Torget, som ligger i ett glashus mitt på torget i Umeå. Där kan en äta pizza, sallad och våfflor eller fika och ta en kopp kaffe.
 
 
Helmer satte tänderna i en chokladboll.
 
 
Och han och jag delade också på ett par våfflor med nutella, jorgubbar och grädde.
 
 
Jag ska defenitivt gå tillbaka hit. Det var litet men mysigt och så ljust och härligt. Ett bra ställe att plugga på eller bjuda någon på mat. Efter lunchen spenderade Helmer tid med sin farmor och Stig och jag och Markus gick på bio. Det var skönt att få göra något med bara Markus även om det bara var för en kort stund.

dansa för att hjärtat blöder

Jag har älskat säkert! sen jag var sexton och såg henne live, utan att ha hört en enda ton av hennes låtar. Jag var på trästocksfestivalen sommaren efter jag gått ut första året på gymnasiet och hennes låtar kröp in under huden på mig och satte sig i bröstkorgen. I synnerhet dessa tre. lyssna och njut och ta in texterna så mycket ni kan. Det är där det vackra finns.
 
 

krispigt i luften 
börjar bli kväll 
unkna lukten av två som låtsas 
det är okej å va själv 
hur har du haft det 
du vet som det är
som om tio kampsportshundar tuggat
taktfast på min halspulsåder
kan du inte va tyst nu
 
 
jag ska dansa fastän hjärtat brister
ska dansa fastän hjärtat brister
dåliga bandet jag tycker inte om er
men ni täcker över ljudet av sms som inte kommer
spela nåt som alla kan jag kan berätta nåt som alla kan
är ni med mig syster, bröder
dansa för att hjärtat blöder
 
 
har du nånsin sutt mitt bland folk
du tycker om
hört dom prata ändå tänkt
helvete vad ensam man är
har du nånsin haft så många vänner
ändå en känsla av att ingen når ända vägen fram
som att det låg en bom emellan
har du nånsin haft idéer
att utforska bland
verkar va som det ska vara
ingen söker i dig

Västerdrottningar

För snart ett år sedan fick jag ett fint mail av Thea där hon berättade om en blogg som hon höll på att starta upp. En blogg där hon utöver sitt eget liv vill dela med sig av andras kreativitet och lyfta olika aktörer i Västerbotten. Hon är fotograf och en sann Västerbottenspatriot. På den vägen hjälpte jag henne att bygga upp designen till hennes blogg Västerdrottningen. Som lika mycket ska bli en plattform för alla kreativa människor i Västerbotten. Hon vill samla historier om människorna i västerbotten. De som bor kvar eller har återvänt och på olika sätt brinner för något. Och jag fick den stora äran att vara först ut att berätta min historia. 
 
 
Vi träffades hemma hos mig innan sommaren och drack kaffe och jag berättade en rörig historia om hur jag hamnade där jag är idag och om hur livet mer har drabbat mig än att jag har styrt det. Med detta sagt är jag nöjd med vart jag är idag för att det känns som att jag är på rätt väg även om mycket är okänt.
 
Ni kan läsa artikeln här. 

Tillbakablick Oktober 2017

 
Oktober månad började med att jag och Matilda jock och tatuerade oss. Jag skrev storasyster på armen och Matilda gjorde ett utkikstorn bakom örat.  
 
 
Jag fick låna böcker från en av mina nyvarvade vänner, vilket lett till att jag för första gången sen nyår läst fysiska böcker. Sen gjorde jag och Helmer masker inför Haloween. Han ville vara Spider-Man och tyckte att jag skulle vara Batman. 
 
 
Större delen av månaden har jag ägnat åt ett skolprojekt, att göra en infografisk film. Svårt men lärorikt och definitivt nått jag vill lära mig mer om. Utomhus var det fortfarande fin gulorange höst.
 
 
Oktober var också månaden som vegansk B&J kom till Ica där jag bor. Jag hade glömt hur det känns att äta glass och inte få ont i magen.
 
 
I mitten av månaden hade jag och Markus barnfri helg. Då tog vi in på hotell, gick på bio, satt ute länge på restaurang, gick på opera...
 
 
 ...och åt fantastiskt god frukost.
 
 
Veckan efter kom snön.
 
 
Och i slutet av månaden klädde jag och mina kompisar ut oss för att gå på Halloweensittning. Vi var också på drink & draw, ett evenemang som svenska tecknare anordnar några gånger per termin. Vi drack vin och ritade ihop. Så mysigt och trevligt. 
 
 
Något av det sista vi gjorde innan månaden tog slut var att vi en regnig lördag åkte på en utflykt till bildmuseet. Dock tycke Helmer inte att utställningarna var så intressant utan att det var roligast att titta på allt som fans i shoppen. Oktober gick sen över i november så som månader gör.
 
☆ ☆ ☆ 
 
Förra månaden:
Tillbakablick September 2017
 
Instagram:

Mikael

Jag är bara 23 men jag har redan hunnit bära och föda två barn och förlorat det ena allt för tidigt.
 

För två veckor sen, under allhelgona, var jag och Markus på minnesgudtjänst som Spädbarnsfonden hade ordnat tillsammans med Mariakyrkan. Denna stund var upplagd precis som en vanlig minnesstund och det som var så viktigt för oss med att gå var att vi fick säga hej då på riktigt. När en förlorar ett barn så tidigt som vi gjorde hålls det ingen begravning eller minnesstund och ingen frågar efter ett namn eller något tecken på att detta var ett liv. Men under denna stund fick vi höra vårat barns namn sägas högt för första gången. Det tändes ett ljus för dig, ditt namn sas högt så alla kunde höra och vår sorg och saknad blev erkänd.
 
 
Mikael Östlund ♥
 
I love you forever.
I'll like you for always.
as long as I'm living,
my baby you'll be.

Spread it like wildfire

Queen Medusa the Storm & the Fenix Foxfire Purple Crystal
 
Jag har räknat och förra terminen, mellan mars och maj, målade jag 11 tavlor och 5 illustrationer. - Alltså 16 stycken. Sen dess har jag jobbat på samma oavslutade motiv. Började på en ny tavla efter att jag och Markus kom hem från Tyskland. Men jag blev inte riktigt nöjd. Jag målade över allt och började om för att sen börja om igen och den blev aldrig klar. 
 
 
Mina kreativaimpulser kommer väldigt sporadiskt och tar olika form. Ibland går det en vecka ibland ett helt år. Ibland vill jag blotta hela mitt sinne på papper ibland kladda med färg. Detta är inget jag kan styra men någat jag ändå försöker upprätthålla oavsett när inspirationen kommer. Jag vet inte vart det kommer ifrån eller vem som sagt det men ett citat jag har sparat på min anslagstavla hemma är 

"Du vill skriva, det räcker med det. Men enda sättet som en bok blir till är att du skriver. Inte att du bara pratar om att skriva utan att du faktiskt skriver."

Att enda sättet ord blir till en bok eller att du faktisk kan bli en duktig konstnär är att öva. Öva, måla, skriv även om lusten inte finns där. Detta har hjälpt mig genom många tugna tider och i år ska det få hjälpa mig genom vintern.
Visa fler inlägg