dansa för att hjärtat blöder

Jag har älskat säkert! sen jag var sexton och såg henne live, utan att ha hört en enda ton av hennes låtar. Jag var på trästocksfestivalen sommaren efter jag gått ut första året på gymnasiet och hennes låtar kröp in under huden på mig och satte sig i bröstkorgen. I synnerhet dessa tre. lyssna och njut och ta in texterna så mycket ni kan. Det är där det vackra finns.
 
 

krispigt i luften 
börjar bli kväll 
unkna lukten av två som låtsas 
det är okej å va själv 
hur har du haft det 
du vet som det är
som om tio kampsportshundar tuggat
taktfast på min halspulsåder
kan du inte va tyst nu
 
 
jag ska dansa fastän hjärtat brister
ska dansa fastän hjärtat brister
dåliga bandet jag tycker inte om er
men ni täcker över ljudet av sms som inte kommer
spela nåt som alla kan jag kan berätta nåt som alla kan
är ni med mig syster, bröder
dansa för att hjärtat blöder
 
 
har du nånsin sutt mitt bland folk
du tycker om
hört dom prata ändå tänkt
helvete vad ensam man är
har du nånsin haft så många vänner
ändå en känsla av att ingen når ända vägen fram
som att det låg en bom emellan
har du nånsin haft idéer
att utforska bland
verkar va som det ska vara
ingen söker i dig

Västerdrottningar

För snart ett år sedan fick jag ett fint mail av Thea där hon berättade om en blogg som hon höll på att starta upp. En blogg där hon utöver sitt eget liv vill dela med sig av andras kreativitet och lyfta olika aktörer i Västerbotten. Hon är fotograf och en sann Västerbottenspatriot. På den vägen hjälpte jag henne att bygga upp designen till hennes blogg Västerdrottningen. Som lika mycket ska bli en plattform för alla kreativa människor i Västerbotten. Hon vill samla historier om människorna i västerbotten. De som bor kvar eller har återvänt och på olika sätt brinner för något. Och jag fick den stora äran att vara först ut att berätta min historia. 
 
 
Vi träffades hemma hos mig innan sommaren och drack kaffe och jag berättade en rörig historia om hur jag hamnade där jag är idag och om hur livet mer har drabbat mig än att jag har styrt det. Med detta sagt är jag nöjd med vart jag är idag för att det känns som att jag är på rätt väg även om mycket är okänt.
 
Ni kan läsa artikeln här. 
Intervju

Tillbakablick Oktober 2017

 
Oktober månad började med att jag och Matilda jock och tatuerade oss. Jag skrev storasyster på armen och Matilda gjorde ett utkikstorn bakom örat.  
 
 
Jag fick låna böcker från en av mina nyvarvade vänner, vilket lett till att jag för första gången sen nyår läst fysiska böcker. Sen gjorde jag och Helmer masker inför Haloween. Han ville vara Spider-Man och tyckte att jag skulle vara Batman. 
 
 
Större delen av månaden har jag ägnat åt ett skolprojekt, att göra en infografisk film. Svårt men lärorikt och definitivt nått jag vill lära mig mer om. Utomhus var det fortfarande fin gulorange höst.
 
 
Oktober var också månaden som vegansk B&J kom till Ica där jag bor. Jag hade glömt hur det känns att äta glass och inte få ont i magen.
 
 
I mitten av månaden hade jag och Markus barnfri helg. Då tog vi in på hotell, gick på bio, satt ute länge på restaurang, gick på opera...
 
 
 ...och åt fantastiskt god frukost.
 
 
Veckan efter kom snön.
 
 
Och i slutet av månaden klädde jag och mina kompisar ut oss för att gå på Halloweensittning. Vi var också på drink & draw, ett evenemang som svenska tecknare anordnar några gånger per termin. Vi drack vin och ritade ihop. Så mysigt och trevligt. 
 
 
Något av det sista vi gjorde innan månaden tog slut var att vi en regnig lördag åkte på en utflykt till bildmuseet. Dock tycke Helmer inte att utställningarna var så intressant utan att det var roligast att titta på allt som fans i shoppen. Oktober gick sen över i november så som månader gör.
 
☆ ☆ ☆ 
 
Förra månaden:
Tillbakablick September 2017
 
Instagram: