Tillbakablick April 2017

 
April började med att Helmer kom hem efter att han hade sovit borta 3 nätter. Jag åkte till mina föräldrar och Hämtade hem honom. Det var fortfarande vinter då.
 
 
Jag färgade utväxten och vi tjuvstartade på påskgodiset till eftermiddagskaffet. Allting var precis som vanligt.
 
 
Sen hände något fruktansvärt. På eftermiddagen den 7 april satt jag hemma i soffan och kollade facebook medan jag drack kaffe. Jag kollar vad folk skriver på facebook medan Helmer sitter och ser på fåret Shaun. 10 nya notiser och jag trycker vant på den lilla symbolen av jorden. Se vilka av dina vänner som markerat sig som i säkerhet under attacken i Stockholm. Jag klickar på notisen och fattar ingenting. Vad är det som har hänt? Vad har jag missat? Lilla Helmer var sjuk så jag hade varit hemma hela dagen och inte hört någonting om vad som skett i Stockholm. Jag går genast in på DN och möts av stora rubriker. Jag har aldrig kännt mig så maktlös.
 
 
Men årstiderna rullade på, min syster fyllde år och folk återvände till sina liv. Det var det enda vi kunde göra och det enda som känndes rätt. Rädslan kunde inte få vinna. Jag är glad att alla jag känner i Stockholm mår bra.
 
 
Helmer fylde år på skärtorsdagen och sen firade vi påskhelgen med Markus bror Isak, Markus vän Robin och Markus pappa Örjan. Jag målade klart mitt bidrag till Montly Makers och Örjan frågade mig om jag ville ställa ut mina tavlor tillsammans med honom under pingst helgen.
 
 
Även om snön har fallit igen och igen så blev marken bar nån gång i slutet av April. Det var fortfarande minusgrader men dagarna var långa och solen sken på himlen. Min vän Matilda fyllde år och vi invigde hennes present. 
 
 
Något av det sissta som hände innan det blev maj var att jag startade upp min YouTube kanal med en video där jag målar en av mina abstrakta tavlor. 
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!
 
☆ ☆ ☆ 
 
Förra månaden: