Hush little baby

 
Under pingsthelgen (2 - 4 juni) ska jag ställa ut några av mina tavlor tillsammans med Markus pappa. Han bor i Nordingrå och under pingsthelgen är det konstrunda där. Jag har ett 10-tal tavlor som jag har målat under de senaste månadera men jag vill kunna visa upp några enklare verk också. Så jag har börjat göra enklare illustrationer målade med akrylpennor. Den första är inspirerad av ett motiv som jag sett flera gånger på pinterest. Ett litet barn som ligger tryckt i sin mammas mage, ovetande om världen utanför. 
 
Jag och Markus har ett par vänner som väntar sitt andra barn. Mitt och Markus andrabarn fick aldrig födas och det har tagit lång tid att kunna säga det utan att få ett hål i bröstet. Så när jag satte mig och skulle måla kände jag att jag behövde ge mig själv en positiv bild av graviditet. Istället för den känsla jag har burit på sen vi förlorade vårat barn. Jag tänkte på våra vänner som med förväntan och nervositet väntar på att deras andra barn ska födas och på hur jag kände när Helmer skulle komma. Resultatet ser ni här.
 
 
Min tanke var också att jag vill visa upp hur mina illustrationer brukar se ut. Jag jobbar på helt olika sätt när jag målar och när jag illustrerar digitalt. Resultatet är väldigt olika varandra då jag illustrerar rätt så realistiskt och inspireras mycket av något som heter flat design som fokuserar mycket på enkla element och plana färger. Mdans när jag målar tavlor så använder jag mycket färg och mönster och lägger mycket fokus på nyanser, skiftingar och skuggor. Med dessa små teckningar vill jag åstakomma nått form av mellanting och visa upp andra sidor av mitt skapande.
 
Tryck gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!