Hur du gör det bästa av våren

Här uppe i norra Sverige dröjer det ofta ända till maj innan det blir vår på riktigt. Snön börjar smälta i april men graderna pendlar mellan plus och minus och vädret mellan sol och flera återfall av snö innan det blir vår på riktigt. Våren är rätt kort i Norrland och därför utvecklar en sätt att ta tillvara på den under den korta tid som den är här.
 
ÄT SÄSONGSBETONAT
Uppskatta våren för vad det ger, i många delar av norra halvklotet, innebär detta sparris, kronärtskocka, broccoli, sallad, och jordgubbar.
 
 
FLYG EN DRAKE
Udda tips men det är bara så många dagar på året det är möjligt. Våren i Norrland är rätt blåsig och utan vinden kommer draken inte så långt. Jag och min älsta bror gjorde detta mycket när vi var små så för mig är det något som ger mig nostalgi vibbar. Tipset är egentligen att ta sig ut och göra det en inte har kunnat på vintern. Brännboll t.ex.
 
ÄT UTOMHUS
Om vädret tillåter, om solen tittar fram när det är dagar för lunch ta med dig lunchlådan ut och njut av solen.
 
 
GÅ UT PÅ KVÄLLEN
Med våren blir dagarna längre. Något vi har börjat göra är att gå ut på en liten promenad efter middagen. Solen är fortfarande uppe och Helmer får leka lite mer innan dagen är slut. Njut av ljuset och värmen som inte funnits under vintern.
 
GÖR DET DU ALLTID GÖR, FAST UTOMHUS
Studera, prata, fika, läs en bok fast gör det utomhus. Ta med en filt och en kaffe termos och njut av att det är vår. När snön försvinner helt och hållet kan en även passa på att styra ihop en picknick.
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!