7 saker du inte behöver i din garderob

Vi gör alla köp som senare visar sig vara onödiga. Jag är särskilt duktig på att göra onödiga klädköp med motivationen att den var på rea. Det som händer är att garderoben fylls med plagg och accessoarer jag inte behöver. Jag som nyligen har rensat min garderob på grund av dilemman som detta tänkte dela med mig av lite tips på saker du kan rensa ut ur din garderob och som du garanterat inte kommer sakna.
 
 
DYRA MISSTAG 
Det är de plagg eller accessoarer som kostade för mycket och som du aldrig använt. Dessa plagg hänger bara i din garderob och ger dig skuldkänslor så fort du ser dem.
 
BILLIGA MISSTAG
Dem där köpen som bara blev i stunden för att du såg någonting i affären som var billigt. Detta har jag gjort så många gånger. Att jag är i en affär och ser en väska eller en t-shirt som är jättebillig. Det är inget jag behöver eller har tänkt att jag ska köpa men det slinker med för att det är så pass billigt att jag inte behöver tänka på om jag har råd eller inte. Samma här dem ligger sen i garderoben oanvända och påminner dig om vilket misstag detta köp var.
 
OBEKVÄMA TING
Allt som är obekvämt. - Tröjor, skor, byxor, kjolar. Oavsett vad det är, hur fina dem än är eller hur mycket de än kostade, är dem obekväma att bära kommer du inte att använda dem.
 
DET SOM INTE PASSAR
Plagg som är för stora eller för små. Plagg du sparar för att du hoppas att du ska kunna komma i dem igen. Eller som jag som fram till nyligen hade kläder som var för stora för att jag sparat klänningar jag kunde ha innan jag blev gravid. Gör dig av med dessa kläder för allt dem gör är att dem ligger och tar upp plats.
 
 
SAKER SOM SER BRA UT PÅ ANDRA
Saker som ser bra ut på modeller eller på dina vänner som har en annan kroppsform kommer inte sitta likadant på dig. Det här har hänt mig så många gånger. Att jag sett en outfit i en katalog eller på nån blogg och velat ha plagget. Men när jag får hem det och provar det så sitter det inte bra. Oftast för att jag kurvigare än många störrebloggare och modeller. Men jag sparar det och tänker att så illa satt den nog inte. Det slutar med att jag använder plagget och känner mig obekväm för att sen låta det ligga och ta platts i min garderob.
 
GÅVOR 
Bara för att du har fått det i present av någon du bryr dig om så har du ingen skyldighet att spara det. Ingen kommer fråga ut dig om du har använt den stickade tröjan du fick i julklapp på senaste tiden. Om du fått någonting som du aldrig använder skänk det vidare.
 
PLAGG SOM ÄR OMODERNA 
Spara inte plagg bara för att du väntar på att dem ska bli moderna igen. Om du köpt något en gång för att det var trendigt vid den tiden och inte föra att du tycker om plagget spara det inte. Dessa plagg tar bara upp plats i väntan på en tid som kanske aldrig kommer igen.
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat i toppen av inlägget så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!
 
 
Tidigare inlägg:

En helg utan pappa

Min Markus var bortrest i helgen. Han var och resa runt i Härnösand stift, på platse han kanske kommer jobba på senare när han är färdig präst. Så från onsdag kväll till Söndag var jag och Helmer hemma själva. Oavsett om det är en dag eller flera försöker jag hitta på saker att sysselsätta oss med när jag är ensam med Helmer. Vi brukar åka till Västerbottens museum, ta med lite fika och åka till nån lekpark, vara hemma och baka eller åka till stan och gå runt. På torsdagen var vi i stan och på fredagen var Helmer på förskolan och jag var på universitetet.
 
 
På fredag kväll kom min kompis Sofia på besök och utflyckten för den dagen blev att vi gick ut utan för dörren till lekparken på vår innergård. På lördagen for vi till stan igen. Vi shoppade lite, fikade och lekte i gallerians lekhörna.
 
 
Igår (söndag) var vi hemma hela dagen men vi var ute och lekte och på eftermiddagen gjorde vi pizzabullar till middagen. Markus skulle komma hem med tåget kl. 17.30 så vid 17.00 sa vi hej då till Sofia, som sovit hos oss under helgen, och gick för att hämta hem pappa.
 
 
Igår var det också mors dag så efter middagen fick jag Mochiglass av Markus. Ett japanskt påhitt. Mycket gott.
Och nu är balansen återställd här hemma när vi fått hem Markus igen.
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat i toppen av inlägget så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!

It Girls har fått en ny redaktör

 
Och det är jag! Jag är så glad och peppad inför detta. Jag har fått uppdraget att ta över redaktörsposten på It Girls bloggportal och jag har så mycket tankar och idéer. Vill bara genom föra alla på en gång. Jag planerar bland annat att utse veckans blogg, göra intervjuer och lyfta inlägg från dem bloggare som finns på It Girls. Jag tycker att detta ska bli en rolig uppgift och något som jag hoppas kommer uppskattas av er andra som bloggar på It Girls. Jag hoppas också att det ska bli fler som vill blogga på It Girls och att detta ska växa.
 
 
Ni kan läsa mer om detta här.
 
Har ni tips till mig på bloggar eller inlägg kan ni maila mig på louiseevelina@gmail.com.