7 saker du inte behöver i din garderob

Vi gör alla köp som senare visar sig vara onödiga. Jag är särskilt duktig på att göra onödiga klädköp med motivationen att den var på rea. Det som händer är att garderoben fylls med plagg och accessoarer jag inte behöver. Jag som nyligen har rensat min garderob på grund av dilemman som detta tänkte dela med mig av lite tips på saker du kan rensa ut ur din garderob och som du garanterat inte kommer sakna.
 
 
DYRA MISSTAG 
Det är de plagg eller accessoarer som kostade för mycket och som du aldrig använt. Dessa plagg hänger bara i din garderob och ger dig skuldkänslor så fort du ser dem.
 
BILLIGA MISSTAG
Dem där köpen som bara blev i stunden för att du såg någonting i affären som var billigt. Detta har jag gjort så många gånger. Att jag är i en affär och ser en väska eller en t-shirt som är jättebillig. Det är inget jag behöver eller har tänkt att jag ska köpa men det slinker med för att det är så pass billigt att jag inte behöver tänka på om jag har råd eller inte. Samma här dem ligger sen i garderoben oanvända och påminner dig om vilket misstag detta köp var.
 
OBEKVÄMA TING
Allt som är obekvämt. - Tröjor, skor, byxor, kjolar. Oavsett vad det är, hur fina dem än är eller hur mycket de än kostade, är dem obekväma att bära kommer du inte att använda dem.
 
DET SOM INTE PASSAR
Plagg som är för stora eller för små. Plagg du sparar för att du hoppas att du ska kunna komma i dem igen. Eller som jag som fram till nyligen hade kläder som var för stora för att jag sparat klänningar jag kunde ha innan jag blev gravid. Gör dig av med dessa kläder för allt dem gör är att dem ligger och tar upp plats.
 
 
SAKER SOM SER BRA UT PÅ ANDRA
Saker som ser bra ut på modeller eller på dina vänner som har en annan kroppsform kommer inte sitta likadant på dig. Det här har hänt mig så många gånger. Att jag sett en outfit i en katalog eller på nån blogg och velat ha plagget. Men när jag får hem det och provar det så sitter det inte bra. Oftast för att jag kurvigare än många störrebloggare och modeller. Men jag sparar det och tänker att så illa satt den nog inte. Det slutar med att jag använder plagget och känner mig obekväm för att sen låta det ligga och ta platts i min garderob.
 
GÅVOR 
Bara för att du har fått det i present av någon du bryr dig om så har du ingen skyldighet att spara det. Ingen kommer fråga ut dig om du har använt den stickade tröjan du fick i julklapp på senaste tiden. Om du fått någonting som du aldrig använder skänk det vidare.
 
PLAGG SOM ÄR OMODERNA 
Spara inte plagg bara för att du väntar på att dem ska bli moderna igen. Om du köpt något en gång för att det var trendigt vid den tiden och inte föra att du tycker om plagget spara det inte. Dessa plagg tar bara upp plats i väntan på en tid som kanske aldrig kommer igen.
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat i toppen av inlägget så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!
 
 
Tidigare inlägg:
9 saker du inte behöver i din garderob

En helg utan pappa

Min Markus var bortrest i helgen. Han var och resa runt i Härnösand stift, på platse han kanske kommer jobba på senare när han är färdig präst. Så från onsdag kväll till Söndag var jag och Helmer hemma själva. Oavsett om det är en dag eller flera försöker jag hitta på saker att sysselsätta oss med när jag är ensam med Helmer. Vi brukar åka till Västerbottens museum, ta med lite fika och åka till nån lekpark, vara hemma och baka eller åka till stan och gå runt. På torsdagen var vi i stan och på fredagen var Helmer på förskolan och jag var på universitetet.
 
 
På fredag kväll kom min kompis Sofia på besök och utflyckten för den dagen blev att vi gick ut utan för dörren till lekparken på vår innergård. På lördagen for vi till stan igen. Vi shoppade lite, fikade och lekte i gallerians lekhörna.
 
 
Igår (söndag) var vi hemma hela dagen men vi var ute och lekte och på eftermiddagen gjorde vi pizzabullar till middagen. Markus skulle komma hem med tåget kl. 17.30 så vid 17.00 sa vi hej då till Sofia, som sovit hos oss under helgen, och gick för att hämta hem pappa.
 
 
Igår var det också mors dag så efter middagen fick jag Mochiglass av Markus. Ett japanskt påhitt. Mycket gott.
Och nu är balansen återställd här hemma när vi fått hem Markus igen.
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat i toppen av inlägget så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!

It Girls har fått en ny redaktör

 
Och det är jag! Jag är så glad och peppad inför detta. Jag har fått uppdraget att ta över redaktörsposten på It Girls bloggportal och jag har så mycket tankar och idéer. Vill bara genom föra alla på en gång. Jag planerar bland annat att utse veckans blogg, göra intervjuer och lyfta inlägg från dem bloggare som finns på It Girls. Jag tycker att detta ska bli en rolig uppgift och något som jag hoppas kommer uppskattas av er andra som bloggar på It Girls. Jag hoppas också att det ska bli fler som vill blogga på It Girls och att detta ska växa.
 
 
Ni kan läsa mer om detta här.
 
Har ni tips till mig på bloggar eller inlägg kan ni maila mig på louiseevelina@gmail.com.

Beställ en bloggdesign av mig

 
Bloggar du på blogg.se eller ItGirls.se och vill ha en personlig design till din blogg då kan jag hjälpa dig. Efter dina önskemål kan jag utforma en snygg och unik design till din blogg. 
 
Någonting som jag länge har tyckt om och utövat är webbdesign. Det är så mycket roliagre att blogga när en har en unik design och jag tycker att det är så roligt att sitta och koda ihop nya. Jag har hållit på med webbdesign sedan 2007 och har väldigt goda kunskaper i HTML och CSS. Jag har alltid gjort min egen design och jag är självlärd. Jag hjälper gärna dig med din nya bloggdesign.
 

Blodomloppet

 
I tisdags sprang jag blodomloppet och det blev första gången på 2 år som jag sprang milen. För 2 år sedan var jag nyförlöst och fick inte springa och förra året så sprang jag 5 km spåret med Helmer i barnvagn. Det bästa med blodomloppet är att det alltid är fika hemma hos mina föräldrar efteråt. Om en anmäler sig som ett lag får en nämligen en matkasse från ICA och sen 5 år tillbaka har vi anmält familjen som ett lag och firat löpningen med fika.
 
 
Vi glömde ta en gruppbild men här är bilderna vi tog efter loppet 2014 och 2016.
 
Hoppas ni får en fin fredag!

Vi ses om några dagar

 
Igår eftermiddag åkte Markus iväg till Härnösand på stiftshelg med de andra som pluggar till präst för Härnösandsstift. Så de kommande dagarna kommer jag och Helmer att vara ensamma hemma. Eller egentligen inte ensamma. På fredag kommer min kompis Sofia och ska sova här tills söndag såvi blir lika många i lägenheten. Men det är fortfarande jobbigt att vara ifrån varandra.
 
 
Jag och Markus har inte varit borta från varandra längre än någon natt de senaste 2 åren och detta gör att det känns väldigt märkligt att vi ska vara ifrån varandra så länge. Det känns också jobbigt för Helmers skull som undrar vart hans pappa är. Men än så länge har det gått bra. Min plan är att hitta någon aktiviteter per dag att sysselsätta oss med och då blir det söndag innan vi hunnit räkna dagarna.

Mors dag med Glossybox

- Inlägget är ett samarbete med Rabble. -
 
 
På söndag, den 28:e maj, är det mors dag och utöver att jag själv är mamma har jag också en egen mamma som jag vill fira denna dag. Med åren tycker jag att det har blivit svårt att veta vad en ska köpa när folk fyller år eller ska firas av olika anledningar. Jag vill ge bort någonting som kommer uppskattas, vara användbart och gärna lite oväntat. Min mamma älskar te så tidigare år har hon fått presentkorgar med te och andra godsaker och detta är ett present koncept jag gillar. Många små saker i en present.
 
 
I år har jag funderat på liknande presenter, småsaker samlat i en box. Ett sådant presenttips inför mors dag är Glossybox. Glossybox är en prenummerationstjänst där du får hem en box med fem skönhetsprodukter i mindre format varje månad. Du kan också ge bort en prenumeration eller ge bort deras speciella mors dag-box. Passar fint om eran mamma gillar skönhetsprodukter och kanske vill testa lite nya produkter.
 
Fram till morsdag har Rabble 25% rabatt på alla prenumerationer & presentkort hos Glossybox.
Så detta kan ni nyttja om ni vill beställa en prenumeration till eran mamma.

Åtminstone här i Körsbärsdalen

 
Jag är 7 år och det är dagen alla vi i klassen ska ta ned din favoritsak till skolan. Jag ser vattenpistoler, rolerblades, Barbiedockor och Pokémonbollar alla pillar, leker och visar upp sina saker där vi sitter i ring på klassrumsgolvet. Alla utom jag. För min sak kan en inte leka med. Det är något som hjälper mig att drömma, något som låter mig komma i kontakt med kära vänner, fara ut på äventyr, utforska nya världar, kämpa mot drakar och onda riddare och komma hem tryggt när allting är över. Det är något som väcker min vilja att berätta, att dela med mig av ord och att skapa. 

Vi går runt i ringen. En och en får vi visa upp och berätta om våra saker. Dela med oss om varför den är speciell. Vi skickar runt sakerna så att alla får se och testa men min skickar vi inte runt. När det blir min tur öppnar jag istället boken i mina händer och läser från första sidan i boken. Jag läser om Skorpan som berättar om sin storebror Jonatan och landet Nangijala Om branden som får Jonatan att hoppa från fönstret med Skorpan på ryggen och hur Skorpan klarar sig men inte Jonatan. Om Skorpans sjukdom som tar hans liv strax efter att Jonatan har dött och om hur dem båda återförenas i Nangijala. 

 
Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren är det tydligaste och tidigaste minne jag har av böcker. Av en bok och en värld som helt och fullständigt uppslukade mig. Den ledde till att jag under mitt liv alltid har varit en läsande människa och att jag från lågstadiet och fram till idag alltid har skrivit och illustrerat mina egna historier. Min kärlek till ord och fantasin är det som driver min dröm att själv bli författare. Jag har så länge jag kan minnas alltid drömt om att en dag kanske jag kan skriva en bok. En dag kanske andra människor kan få inspireras av mina ord, bli vän med mina karaktärer och helt och fullt uppslukas av den värld jag skapar. Tänk att få skriva och skapa och sen kunna beröra andra människor.

Stilinspo från You got mail

En film som jag hatar att jag gillar är You got mail med Mgg Ryan och Tom Hanks. Den handlar två rivaler, Joe Fox och Kathleen Kelly. Hon äger en liten butik som säljer barnböcker och han är arvtagare till en butikskedja som säljer böcker. Båda har en e-mail romans med en okänd person och utan ont annade är det varandra dem har fallit för över internet.
 
Det jag gillar med filmen är hur den porträtterar staden New York och Kathleens kärlek till böcker. Jag tycker också om Meg Ryans stil i den här filmen. Ska vi ta en titt?
 
 
Hon har många turtleneck tröjor, knälånga penkjolar och klumpiga skor.
 
 
Hon kör också på skjorta under stickad väst eller tröja.
 
 
Stora koftor drar hon ofta på sig utan på sin outfit. Gärna med puffiga ärmar och med ett lite udda mönster.
 
 
Och hon bär upp klänningar ihop med turtleneck tröja eller skira blusar. 
 
 
Det finns mycket att säga om You got mail när det kommer till hur romans porträtteras och hur filmens manliga huvudperson Joe behandlar Kathleen. När han får reda på vem kvinnan han har mailat med är berättar han inte för hhen vem han är utna istället så utnyttjar och manipulerar han henne. Det han vet om henne genom deras mail konversationer använder han för att reta henne och få henne att känna sig liten och obetydlig. Han ser till att hennes företag går i konkurs och manipulerar sen henne till att falla för honom. När hon sen får reda på vem mannen bakom mailen är blir hon inte arg utan allt är plötsligt glömt. Jag har länge tänkt på denna film som romantisk men inser mer och mer vilken probmlematisk bild många "romantiska filmer" har av kärlek. Och det värsta är att jag älskar den här filmen vilket gör mig ännu mer ledsen. Nu mera ser jag den för mysfaktorn och nostalgin den ger mig snarare än att jag tycker att den är fin och romantisk.
 
 

Change

Ibland känns det inte rätt. Jag kände mig nöjd med min förra design när jag la upp den men efter bara någon dag kändes det inte rätt. Delvis för att den kändes för mörk och grå för den här årstiden och delvis för att det blev lite strul när en öppnade min blogg i google chrome. Så det fick bli en förändring. Körde på en stil som jag vet att jag gillar. En ljus design med sidomeny uppbyggd i rutor och en dropdownmeny under headern, som ersätter sidomenyn om en går in på min blogg via mobil och surfplatt. Jag gillar när inläggen är breda för att det blir mer fokus på bilderna men jag vill samtidigt att texen ska vara enkel att läsa så jag har gort textytan smalare än bilderna för att testa något nytt.
 
Vad tycker ni?
 

Klicka för att se en större version.
 
Vill du beställa en design eller annat designrelaterat? Klicka då in HÄR!
Visa fler inlägg