Tips till dig som ska gifta dig

 
Bröllop och tankarna går direkt i prinsessklänningar och rosbuketter, även om det inte är ens stil. Så var det i alla fall för mig. När jag och Markus började planera vårat bröllop så fylldes jag 7 pinterest mappar med inspiration. Kostymer, klänningar, inbjudningskort, dekorationer, blommor och mycket annat. Industrin som finns kring detta är enorm och en rycks lätt med till att vilja ha saker en aldrig ens reflekterat över tidigare. Och om pengar inte hade varit en faktor så hade vi nog haft ett dyrt och pampigt bröllop.

I och med att jag fått frågan här om hur vi planerade och prioriterade kring vårat bröllop har jag funderat över om jag har några konkreta tips att ge. Enkla tips som en kan ha användning för oavsett om en väljer att ha budget, lyxbröllop eller endast en enkel ceremoni.

Här är 3 tips till er som ska gifta er eller som bara går i bröllopstankar.

 
1. Ha inte en frisyr du inte skulle ha annars.
Klipp inte håret i en ny frisyr och sätt inte upp håret i någon brudkreation som kostar minst 1000 kr bara för att det är dem alternativen som visas i tidningar m.m. Ha en uppsättning du gillar och känner dig bekväm i. Jag hade lockig page.

2. Bjud på något tilltugg efter talen.
Smågodis eller frukt är ett supertips. Under talen så vill folk ofta ha någonting att knapra på så om ni inte bjuder på mat eller tårta just då ha exempelvis godisskålar på borden. Efter alla talen brukar folk också vara hungriga. Vi bjöd på fruktsallad med vaniljyoghurt.

3. Var beredd på att det kan kännas tråkigt dagen efter.
Ni har just haft den förhoppningsvis mest underbara dagen i era liv och nu vaknar ni upp dagen efter och allting är som vanligt. Det kan kännas som ett antiklimax och var i så fall beredd på det. Vi gjorde hela helgen till en upplevelse för att få njuta och smälta allting innan det blev vardag igen. Vi hade barnvakt åt Helmer och sov på hotell. Då fick vi tid att ta in det faktum att vi var nygifta.

♥ ♥ ♥
Tidigare inlägg:
 
Bilder från bröllopet:
Days by Johanna

Bra tips! :)

Svar: Tack. Bra att fler håller med om detta.
Evelina Östlund

Corina

Bra tips 😀

Svar: Tack vad kul att höra.
Evelina Östlund

Anita

Bra tips!

Svar: Tack!
Evelina Östlund

Cecilia Sergeeff

Mycket bra tips! :)

Svar: Tack. Roligt att höra!
Evelina Östlund

maria

Bra tips! :D

Svar: Tack! 💖
Evelina Östlund

Oliwia

Bra tips! :) Ska jag komma ihåg, nästa sommar är det min tur!

Svar: Åh vad roligt. Du har en fantastisk dag att se fram emot. :)
Evelina Östlund