Pekingsystrar

Jag blev kontaktad av en tjej som heter Ellinor och är fotbollssupporter till laget IFK Norrköping. Hon berättade att det inte alltid är så lätt i en väldigt mansdominerad värld inom en sport som också är väldigt mansdominernade. Därför har hon och några andra tjejer startat en kvinnlig supportergrupp för laget. Gruppen heter Pekingsystrar och nu när de har startat upp och blir de sakta fler och fler som går på matcher tillsammans och peppar varandra att våga ta plats på läktaren. 
 
 
 
Hon kontaktade mig för att Pekingsystrar ville ha en egen logotyp. Deras idé var att göra en logotyp med inspiration av den klassiska "we can do it"-kvinnan. Vilket jag tyckte både var roligt att utveckla och en snyggt sätt att gestalta gemenskapen och systerskapet i deras grupp. Resultatet ser ni här ovan.
Ni kan hitta Pekingsystrar via länkarna nedan. ↓
facebook: pekingsystrar
instagram: pekingsystrar
 
Är du intresserad av att beställa någonting av mig. En logotyp, ett print eller en annan typ av illustration så kan du kontakta mig via min facebook-sida. ↓

Take a Picture

Bilderna finns att hitta på min pinterest
 
Det som är så fantastiskt med att gå en kreativ utbildning är alla kreativa människor som en får spendera sina dagar med. Människor som gör precis det du gör och som en kan hämta inspiration från. En kan också ta hjälp av dem med saker en inte klarar själv. Jag har länge velat ta lite bättre porträttbilder att använda som bloggheader, profilbild till min facebooksida och lite andra ting. Men min kamera har ingen fjärutlösare och jag känner ingen som bor i Umeå som skulle kunna ta den typen av bilder som jag vill ha.
 
Men nu blir det av för jag har bett Jennifer i min klass att fotografera mig. Ovan ser ni ett inspirationskollage med bilder som jag delade med henne för att ge henne ett hum om vad jag tänker. Jennifer är jätte duktig på att fota natur och krispiga porträttbilder och jag är väldigt peppad att få fara ut och fota med henne.

One in a melon

För ett par veckor sedan fick jag en beställning av Linnea på ett print som jag illustrerade. Nu har den landat i sitt nya hem och här ovan är några bilder som jag fick skickade till mig av Linnea. Jag älskar att få såna här bilder efter att jag gjort ett jobb för att där är så roligt att se vad som händer med ens verk. 
 
 
Motivet är en glad melon med texten one in a melon. Linnea hade en väldigt tydlig bild av vad hon ville ha och hade referensbilder som jag utgick från när jag illustrerade. Linnea väntar sitt första barn och det inramade printet står nu i lillans barnrum.
 
 
 
Är du intresserad av att beställa någonting av mig. En logotyp, ett print eller en annan typ av illustration så kan du kontakta mig via min facebook-sida. ↓

Allt som blir kvar

 
Jag har nyligen läst klart Sandra Beijers andra roman Allt som blir kvar. På många sätt älskade jag den. Språket är, precis som i Sandras första roman, otroligt vackert. Trotts att hennes ord beskriver något fruktansvärt. Jag tyckte om den här boken men den väkte många funderingar under läsningens gång. 
 
Boken handlar om kärlek. Men inte den fjärilsfladdrande, glittrande förälskelsen utan kärlek som tar slut. Mina känslor kring boken skulle ha varit bättre om jag kunnat relatera mer till huvudpersonen. Matilda blir dumpad av sin pojkvän på den allra första sidan och boken är berättelsen om hur hon kommer över honom. Jag är lycklig i min relation och jag kunde inte komma in i den typen av sinnestillstånd som krävs för att hlet och fullt uppskatta en feel bad roman av detta slag.
 
Jag saknar någon form av förankring i det förflutna. Vem brukade hon vara? Vad är det hon saknar? Hur var det innan hon blev dumpad? Jag vill veta vad och vem det är hon sörger. Men jag förstår att i Matildas värld är det detta hon desperat försöker glöma och därför får förhållandet så lite plats. För det är över och borta.
 
I princip hela boken berättar om Matildas vän Miron som gör sitt bästa för att dra med Matilda på olika äventyr. Dem ska ha så roligt att hon inte hinner tänka och en dag kommer hon vakna upp och ha glömt sitt ex och vad dem hade. Men jag tycker att det blir tydligare och tydligare när historien fortlöper att Miron har missförståt allting. Det är egentligen inte hennes gångna relation hon sörger. För efter halva boken är uppbrottet bara en fluga i periferin och Matilda börjar istället bli rädd för är att bli ensam igen och det kan inte Miron rädda henne ifrån. 

Matilda går in i någon slags drömvärld utan regler och utan konsekvenstänkande. En kännsla jag även fick av filmen The Dreamers. Matilda, Miron och ytterligare en vän, Simon, ingår i någon slags pakt som ingen utomstående får komma in i. Miron och Simon verkar älska deras äventyr men Matilda verkar bara trött. Hon släpas runt på fest efter fest som en lealös docka och hennes egna vilja verkar ligga kvar i det förflutna. Eller rättare sagt verkar den ligga hos Miron. Jag funderade hela boken vad hans egentliga motiv för detta var, för jag kännde att det fanns mer bakom hans ideer om äventyr än att pussla ihop Matilda igen. Miron blir så uppfylld av hans planer att Matilda glöms bort. Matilda är i spillror och hon vet inte vem hon är utan sitt ex. Hon försöker plocka ihop sig själv igen men hon verkar själv inte veta vad som egentligen blev kvar av henne.
 
Boken är jättefint skriven och jag njöt av att läsa den bara på grund av språket. Men boken väckte fler frågor än vad den gav svar och jag blev bara mer och mer förvirrad och vilsen desto längre in i boken jag kom. Men det är väl precis där Sandra har lyckats. För det är väl precis så ett uppbrott är.

Vi hörde hur snön smälter och droppar från träden

 
I helgen kom plusgraderna och vi tag till vara på solen under lång promenader runt området där vi bor. Det var så varmt att Helmer kunde ha sin våroverall istället för vinterstället. Han var så glad och fri och det var fantastisk att se hur han njöt av våren. 
 
Jag njuter av att få direkt solljus i ansiket och att höra hur snön smälter och droppar från träden. Att jag kunde promenera 4 km utan mössa i fredags och att gungor och sandlådor tittar fram under sina snötäcken. Det känns som att en snart kommer kunna plocka fram jeans jackan och mina sneakers och bara frysa lite av att en är för lättklädd. Nu gömmer vi vintern och omfamnar nya tider.

Sommartider hej hej

 
Visst kom ni ihåg att vrida fram klockan en timme i natt? Natten till idag gick vi från vinter- till sommartid igen och detta är för mig dagen då det har slutat snöa. Från och med nu har det blivit så pass varmt att den snö som eventuellt faller inte kommer kunna stanna kvar på marken. När en är ute hör en hur snön smälter och droppar från taken och hur fåglarna kvittrar i träden igen. Ställ fram klockan för nu blir det sommartid.

Morgonlistan

 
När går du upp?
Mellan 6:30 och 7:00 både vardag och helg.
 
Vad är det första du gör varje morgon?
Kokar frukostgröten.
 
Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?
Nästan ingen. Men jag spenderar 20 - 30 minuter på att sminka mig och fixa håret i sovrummet för det är där jag har min sminkhörna.
 
Är frukost viktig?
Ja. Jag är alltid så sjukt hungrig när jag vaknar så om jag hoppar över frukosten så börjar jag må illa och blir väldigt yr.  
 
 
Vad äter du till frukost?
Havregrynsgröt med äpplen och kanel + Kaffe.
 
Är du morgontrött?
När jag har klivit upp ur sängen har jag vaknat rätt så fort. Jag är inte en person som går runt i dvala fram till lunch men jag behöver i alla fall kaffe för att känna mig pigg.
 
Vad har du för alarm?
Helmer är våran väckarklocka. Men utöver det så använder jag alarm funktionen på min iPhone. Jag gillar att jag kan välja ljud själv. Jag är ganska lätt väckt och vill gärna ha en lugn signal och inte en siren som kastar mig upp ur sängen.
 
 
Hur ser en perfekt morgon ut?
Det är sommar och solen skiner och värmer. Vi är i någon av våra sommarstugor i Fällsvik eller Falkträsket. Helmer har ätit sin frukost och leker på gräsmattan. Jag sitter ute på altanen och äter frukost med solglasögonen på näsan och det är så varmt att det räcker med kjol och bikini. Detta är inget avbrott i vardagen, en ledig dag mellan kurser, utan vi är lediga och vi kan göra precis vad vi vill utan krav.
 
Vad är det bästa med morgonen?
Att få sitta och dricka kaffe och läsa tidningen eller något blogginlägg i lugn och ro. Helmer leker gärna själv och kommer någon enstaka gång och berättar någonting sen återgår han till sin lek.
 
Hur går du helt klädd på morgonen?
Morgonrock till frukost. Sen gör jag mig redo för dagen.

Bloggar jag läser: J till L

JOSEFINE PAINTS 
Josefine har precis börjat blogga och därför vet jag inte riktigt vad hon kommer blogga om. Men jag började följa hennes blogg för att jag följer hennes instagram. Hon är en självlärd konstnär och gör väldigt fina akrylmålningar. 
 
 
JOSEFIN DAHLBERG
Josefin tror att allt är möjligt och lever efter orden "Dream big & Work hard". Hon bloggar om mode, skönhet, girl power och livet som nykterist. Hennes blogg är fylld till brädden med så mycket pepp och livsglädje att det är omöjligt att inte bli glad av att besöka hennes plats. Hon poddar också tillsammans med Vanja Wikström och podden är lika peppig som hennes blogg. 
 
KAJSACHARLOTTA
Denna pingla är ny i mitt tillskott av bloggar och jag snubblade in på hennes blogg efter att ha hört om henne i Vanja & Josefins podd. Kajsa fotade nämligen Vanjas familjeporträtt. Har ni följt mig ett atg och sett mina tidigare inlägg om bloggarna jag följer så har ni nog lagt märke till att jag älskar fotobloggar. Eller vardagsbloggar dokumenterade i fina fotografier.
 
 
KAKAN HERMANSSON
Kakan är feminist, konstnär och hudvårdsnörd. I sin blogg svarar hon på frågor om hudvård, ger tips på bra produkter som är snälla mot din hy, visar upp mode för alla former och en får också se glimtar av hennes liv. Allt gör hon med väldigt mycket glädje och humor.
 
KATARINA EKVALL
Katarina jobbar som inköpsassistent på H&M och det avspeglas i hennes personliga stil som är riktigt underbar, härlig och glad. Och det är just det hennes blogg handlar om. Färgglad och personlig stil. 
 
LE HAPPY
Stilinspo och New York. Thats why.
Drivs av Lua som ursprungligen är från Peru.
 
 
LINNEA WAHLBERG
Jag och Linnea gick gymnasiet samtidigt. Vi gick inte i samma klass men vi gick på samma program fast i olika kullar. Vi gick musik programmet och jag gick i klassen över henne. Jag gillar att följa folk jag känner på socialamedier för att se vad som händer i deras liv nu för tiden. Hon bloggar om sin vardag, sitt liv som husägare och om sin graviditet. Hon är en av dem personerna som gör att jag vill köpa hus, flytta ut på landet, skaffa hund och katt och bara pyssla hela dagen lång.
 
Alla bilder som förekommer i detta inlägg är inte mina utan kommer från bloggarna under bilderna.
 
♥ ♥ ♥
 
Tidigare inlägg:

Summer vibes

 
Jag har så mycket sommarlängtan och vill inget annat än att äta glass på en sandstrand en solig sommardag. Även om våren och sommaren är en bit bort och vi kommer att få leva i slask ett tag till, i alla fall här uppe i norrland, så ville jag ge lite sommarvibbar till min vardag. Jag börjar med att ta vara på den sol vi får. I skrivande stund är det sol och blå himmel och jag ska strax ut i solen för en promenad till Helmers förskola.
 
Jag har även gett min blogg lite sommarvibbar med en ny header och lite uppdateringar i designen.
 Klicka för att se en större version.
 

Queen Medusa

 
Jag jobbar mig uppåt mot större dukar. Denna är målad på en 40 x 40 cm duk och jag tycker denna är min bästa hittils. Tycker att denna ser levande ut på ett sätt som jag inte har fått till i dem andra målningarna jag gjort på sistone. Jag hade också en tydligare bild av hur jag ville att denna skulle se ut när den var klar. Dem andra var mer experiment, dem tog form allt eftersom, och fick därför fler skavanker.
 
Min syster sa till mig att hon ser ut som Ariel i den lilla sjöjungfrun men jag gav henne namnet Queen Medusa efter Marvels Medusa. Har en tanke om att namnge mina målningar efter olika kvinnor ur Marvel och DCs universum. Marvels Medusa är mest känd för hennes ovanligt långa röda hår. Varje hårstrå är starkare och hållbarare än ståltråd och Medusa har en telekinetisk förmåga att få dem att röra sig som levande ting, hon kan alltså få sitt hår att röra sig på alla tänkbara sätt. Det var väldigt länge sedan jag läste comics men ser mig fortfarande som lite av en nörd på området. Inte för att jag kan överdrivet mycket men jag är intresserad av det pga gamla meriter.
Visa fler inlägg