Du gamla, du fria, du fjällhöga nord. Du tysta, du glädjerika sköna!

 
Idag är det Sveriges nationaldag. Dagen som är tillägnad vårat lands självständighet och då vi ska fira våran frihet. Jag har aldrig firat nationaldagen utan det har bara varit en dag då alla med flaggstång hissar flaggan och då en kanske äter grillat till middag. Jag tycker egentligen att det är synd att vi inte uppmärksammar vår nationaldag mer. Här upp i Umeå har jag inte upplevt att folk inte tycker att det är något speciellt att fira. Eller vad säger ni?

 
I söndagskväll kom vi hem från stugan och upptäckte till vår besvikelse att gradantalet hade sjunkit här i Umeå. Det känns som att det håller på attt bli höst snarare än sommar. Jag plockade till och med fram vinterkappan igen för att inte frysa. Snön i bilderna ovan passar därför in bra på hur det känns efter att ha varit i Fällsvik där det var sommar och sol. En smula vemodigt.
 
Både jag och Markus jobbar i veckan så det fick bli en kort tripp till stugan. Men vi planerar att vara där mycket i sommar så just nu räknar vi ner dagarna tills sommarledigheten börjar. På fredag ska jag och Markus till Berlin och när vi kommer hem från Tyskland åker vi tillbaka till Fällsvik. 
 
Och en sak till. I och med att det nu blir sommar och kommer min blogg att uppdateras varannan dag istället för varje dag. 
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat i toppen av inlägget så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!