Purple Crystal: Steg för steg

Jag har inte målat färdig någonting nytt sen jag ställde ut utan jag har mest bara skissat och rítat med mina promarkers. Men jag upptäckte att jag har rätt många bilder på tidigare stadier av min Purple Crystal tavla och därför tänkte jag tänkte visa hur en tavla kan bli till steg för steg.
 
Steg ett när jag vill måla en ny tavla är alltid att jag skissar i blyerts på papper. Vanligaste senariot är att jag har suttit och skissat bara för att skissa, blivit nöjd med resultatet och därför bestämt mig för att detta ska bli en målning.
 
 
Steg två är att jag skissar mitt motiv på canvasduken. Tillskillnad från många andra så är skissen jag gör på duken rätt detaljerad. Jag målar alltid ut detaljer som näsa, ögon, nyckelben och eventuella avvikande hårslingor.
 
 
Steg tre är att jag målar backgrunden. Denna tavla hade bara en enkel enfärgat backgrund men jag gör vanligtvis en flammig och mer abstrakt färglad bakgrund. Jag målar oftast minst två varv på bakrunden innan jag fortsätter. Akrylfärg torkar väldigt snabbt så jag kan måla ett varv gå och koka kaffe och komma tillbaka 10 min senare och lägga andra lagret färg.
 
 
Steg fyra blir sen att "färglägga" motivet. Oftas en av mina ladies. Jag fokuserar på ansikte och kropp och börjar med den ljusaste färgen och jobbar uppåt genom att lägga mörkare färger för att få till skuggor.
 
Steg fyra har jag ingen bild på men detta steg är att jag fokuserar på hår. Jag målar nyanser och skuggor och börjar med dem ljusa färgerna och går mot mörkt.
 
 
Sista steget är att jag använder mina akrylpennor och målar mönster på bakgrunden. På denna målning är det bara svart mönster men jag brukar oftats variera och använda olika färger för att skapa nyanser i linjerna.
 
Till sist så är den klar. Denna är en av dem målningar som tog lite kotare tid att göra. Jobbade med den i 3 - 4 dagar och sen jag gjorde denna har jag lärt mig mycket. Jag har samma process men lägger ned mer tid och använder främst mer färg.
 
Hoppas ni gillade detta inlägg. Inspirationen kom från Sandra. ♥
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat i toppen av inlägget så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!
anneli

vad du är fullkomligt duktig, herregud! :)

Svar: Tack så mycket. Jag blir så glad när andra gillar det jag gör. 😊
Evelina ★