Drömmar med vit choklad topping

Eftersom jag och Markus äter mycket vegansk mat brukar alla recept jag delar här i bloggen vara helt veganska. Men idag är ett undantag. Idag ska jag visa hur ett n gör drömmar med vit choklad topping.
 
 
INGREDIENSER
Portioner: 35 st
 
50 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl rapsolja
1/2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
100g vit choklad 
 
 
SÅ HÄR GÖR DU
Sätt ugnen på 150˚C.
Vispa smör, olja, socker och vaniljsocker smidigt med en elvisp.
Blanda bakpulvret med lite av mjölet och rör ner i degen.
Rör sedan ned resten av mjölet.
Knoda degen till en fast klup och rulla sedan små bollar av degen.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt kakorna kallna på plåten.
 
 
TOPPING
Smält chokladen i vattenbad. Koka upp vatten i en kastrull. Sänk sen värmen och var noga med att kolla så att vattnet inte kokar. Lägg en porslinsskål över kastrullen, bryt chokladen i bitar och lägg i skålen. Låt chokladen smälta av ångan från vattnet. Som sagt var noga med att vattnet inte kokar, då blir chokladen grynig och går inte att använda 
Ta en matsked, ta en liten mängd choklad och ringla den över kakorna. Gör detta en kaka i taget. 
Låt chokladen stelna innan du serverar kakorna.
 
BRA ATT VETA
Detta recept är gjort för 35 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat i toppen av inlägget så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: