Tillbakablick Juni 2017

 
Juni inleddes med sommarlov (eller sommaruppehåll som det heter på universietet) och en resa till vår stuga i Fällsvik. Jag skulle ställa ut mina tavlor under Nordinggrå konstrunda och Markus och Helmer skulle bara vara lediga och ta det lugnt i stugan.
 
 
När vi kom hem till Umeå var det bara några dagar kvar tills jag och Markus skulle åka till Tyskland så vi spenderade så mycket tid vi kunde med lilla Helmer. Vi var bland annat på Västerbottens museum och tittade på We Have A Dream utställningen.
 
 
Sen kom dagen då jag och Markus skulle åka. Vi lämnade Helmer och sa hej då på morgonen. Sen packade vi allt under dagen och tog nattåget till Stockholm för att sen åka vidare mot Köpenhamn och Hamburg dagen efter. 
 
 
Vi åt frukost i Stockholm, lunch i Köpenhamn och middag i Hamburg därvid också övernattade. Dagen efter vaknade vi sen i Hamburg och tillbringade förmiddagen med att utforska staden lite. Vi hamnade vid en fin liten kyrka mitt i stan där vi slank in på gudstjänst. Förstod ingenting men jag kände igen några av psalmerna.
 
 
Vid lunchtid åkte vi sen vidare till resans huvudmål Berlin. Vid 15 tiden var vi framme på centralstationen och ett par timmar senare hade vi checkat in på hotellet och var middagssugna. Hotellet låg på en tvärgata som var kantad med restauranger så det var inte svårt att hitta ett matställe.
 
 
Dag 2 i Berlin åkte vi till Esdt Side Gallery.
 
 
Och köpte donuts som vi festade på efter att vi valde att inte åka till Brandenburger Tor. Polisen hade spärrat av området kring Brandenburger Tor av säkerhets skäl men det kändes inte så klart vara där när en var omgiven av poliser.
 
 
Dag 3 var vi på DDR museet och även på konsert i kyrkan som låg vid vårat hotell.
 
 
Dag 4 sov vi till 10 och missade därför frukosten på hotellet. Så vi gick till Lidel och Starbucks och köpte med oss lite ätbara grejer och gick till Tiergarten och åt frukost i parken. Senare på dagen åkte vi till Charlottenburgs slott och här ovan ser ni våran lunch. 
 
 
Vi hade det så roligt och mysigt i Berlin men när vi åkte hem ville vi bara träffa Helmer igen. Sen vi kom hem har vi gjort så mycket saker tillsammans med honom så Tysklandsresan gav mer än att jag och Markus fick lite egentid. Vi fick en chans att sakna Helmer.
 
 
Och eftersom vi har varit ute och rest så mycket under juni månad så har jag inte hunnit måla så mycket. Jag har börjat på en målning men inte kommit så långt. 
 
Några dagar efter att vi kom hem från Tyskland åkte vi söder ut till Ullånger för att hälsa på Markus mamma Inger, hennes man Stig och även hans bror, som kommit upp från Göteborg.
 
 
På midsommar blev det ingen dans men det blev godisjakt och god middag hos Markus mamma.
 
 
Helmer fick bli köksmästare tillsammans med farmor.
 
 
Efter en vecka hos Inger och Stig åkte vi vidare till stugan i Fällsvik. Där fick vi finbesök av vår fd bröllopsvärdinna Lina och hennes kille Joakim.
 
 
Vi målade även om och gjorde planer och pratade om vad vill göra i stugan. Hur vill vi renovera? Hur ska trädgården se ut? Osv. Ett roligt projekt för framtiden som vi kommer vara så stolta över när allting är klart. Vi stannade i Fällsvik månaden ut och nån veckan in i juli.
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!
 
☆ ☆ ☆ 
 
Förra månaden: