Klä dina anteckningsblock

Tidigare i sommar, när jag skulle slå in Hans och Katarinas presenter, hittade jag en rulle omslagspapper vars motiv var retroillustrationer och annonser. Tyckte detta papper var riktigt fint och blev inspirerad att göra som en gjorde i lågstadiet. Klä in mina anteckningsblock. 
 
 
Snart börjar höstterminen och vi är många som ska tillbaka till skolan. Jag har alltid tyckt att skolstarten blir roligare när en har nya fina block, pennor och mappar att använda. Att klä in sina block är ett billigt sätt att få fina block. Det är ett sätt att piffa till tråkiga och oanvända block.
 
 
Jag har ett par gråa block i den stilen jag hade i lågs- och mellanstadiet. Det är den sorten som är vikta och ihopsatta med häftapparat istället för att ryggen är limad. Den typen av block är enklast att klä men samma teknik kan användas på andra block och böcker också.
 
 
Börja med att klippa till ett ark papper som är större än blocket. Papperet ska vara ett par centimeter större runt om när det ligger uppslaget. 

 
Sen klipper en ett jack i mitten av papperet vid blockets rygg så att en sen kan vika in pappret över kortsidorna på blockets pärm och sätt fast med en tejpat.
 
Gör detta på framsidan först. Vik inte in över långsidan. När du sen ska vika in över kortsidorna på baksidan ska en hålla blocket "stängt". Om blocket ligger uppslaget när en tejpar fast omslagspapperet kommer blocket inte gå att stänga sen.
 
När en sen har tejpat fast omslagspapperet på kortsidorna på både framsidan och baksidan behöver en inte ha blocket stängt nämen tejpar fast långsidorna.

 
På så sätt kan du enkelt piffa till trista anteckningsblock. Det är så mycket roligare och peppade att ha fina saker att använda på när skolan börjar om.
 
☆ ☆ ☆ 
 
Liknande inlägg:
Vad du kan göra med tomma anteckningsblock
Jelly

Åhh, tar mig tillbaka till när man var tvungen att slå in sina böcker från skolan i lågstadiet. Tycker att det kan piffa upp så mycket :)

Svar: Ja det var vad jag tänkte också när jag fick de små A5 blocken. Så kul att det är så enkelt att piffa upp dem. 😊
Evelina ★