Hur du håller ditt hem städat

Vi försöker alltid hålla våran lägenhet relativt undanplockad och ren mellan veckostädningarna. Detta för att i princip bara behöva damsuga och damtorka när det är dags att städa. Ni är många som undrar hur vi gör för att hålla våran lägenhet så städad och organiserad så därför tänkte jag dela med mig av dem tips och rutiner som jag och Markus har.
 
 
PLOCKA UNDAN 
Främst utrymmen så som köket och badrummet ser mycket mer städade ut om du plockar bort saker från bänkar och handfat. Det får även alla öppna utor att se större ut och mer organiserade.
 
STOPPA UNDAN SAKER DIREKT
Du sparar så mycket tid och energi på att göra saker på en gång. Om du kommer hem och ska ta av dig jackan häng upp den släng den inte på stol. Har du läst en bok, stoppa tillbaka den i bokhyllan istället för att låta den ligga framme. Du sparar tid eftersom du bara behöver göra det en gång istället för att ställa undan saker efter att du har lämnat dem framme.
 
 
VAKNA UPP TILL ETT STÄDAT HEM
Gör det till en rutin att plocka undan innan du går och lägger dig. Då vaknar du upp till ett undanplockat hem och du behöver inte börja dagen med att plocka undan från köksbordet eller städa undan ditt barns leksaker.
 
MULTI TASK
Förut så gjorde vi så att vi hade en dag i veckan när vi skulle städa. Det blev så jobbigt just på grund av att vi skulle plocka undan efter att vi i en vecka bara lämnat saker framme. Om du lägger tillbaka saker direkt och plockar undan i slutet av dagen så behöver du i princip bara dammsuga och städa toaletten när städdagen kommer.

STÄDA MEDAN DU GÖR ANNAT
En av dem största anledningarna till att jag ibland inte vill bjuda hem folk är för att jag tänker att jag måste städa undan innan. Men om du plockar undan medan du väntar på att någonting annat ska bli färdigt så håller du alla ytor fria utan att behöva städa och du blir mindre stressad. Om du t.ex torkar av diskbänken och stoppar disken i diskmaskinen (alt. diskar det i diskhon) medan du lagar mat så är köket rent när maten är färdig.
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!
Sosso

Jag är kaos medans min sambo är ordning och reda. Jag har lixom aldrig tagit mej för att hänga upp jackan direkt. Ofta hänger de på stolarna i köket. när stolarna tar slut så upptäcker jag att jag borde kanske hänga upp jackan.

Där jag sitter lägger jag ifrån mej saken jag har i handen. Så saker ligger utspridda i hela huset. Sedan hittar man ingenting!

Skall försöka att börja med att hänga upp jackan till att börja med så kanske man kan få en lättare vardag

Tack för tipsen :)

Svar: Varsågod. Man får börja smått. Jag lärde mig för att vi fick barn och då höll det inte längre att glömma saker överallt. En vatten aldrig vad barnet hittar då. Min man blev både orolig och irriterad. 😊
Evelina ★