tjugohundrasexton

Hur har ditt 2016 varit?
Året har varit för jävligt. Året började med att jag och Markus fick reda på att jag var gravid igen men glädjen övergick till sorg då vi i juni förlorade det barn som låg i min mage. Detta har påverkat vårat humör och våra känslor resten av året och gjorde sommaren till en enda lång dvala.
 
Blev du kär i år? 
Jag har fortsatt att vara kär.
 
 
Vilket datum från 2016 kommer du aldrig att glömma? 
2016 var året då vi gifte oss och det är en av dem finaste dagarna jag någonsin kommer få uppleva. Allting känndes så rätt och dagen kunnde inte ha blivit bättre. Närmare perfektion går inte att komma. 
 
Vad är du stolt över dig själv för? 
Att jag ansträngt mig och gjort bra ifrån mig i skolan trotts det som hände oss i början av sommaren som dragit ned mitt psyke rätt mycket. Jag har producerat mycket digitalt skapande, även utöver skolan, och jag har börjat skriva här igen. Jag är stolt över att jag låtit mig själv sörja och då också låtit mig själv börja gå vidare.
 
Årets bästa bild:
 
Jag och Markus har precis sagt ja till varandra och ska precis till att gå ut ur kyrkan. 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?  
Förutom det jag redan nämt ovan så blev jag väldigt glad över att jag hamnat i en så fin klass. Har inte haft så bra erfarenheter av klasser och klasskamrater. Har hänt att jag tyckt om dem men inte riktigt hittat min plats bland dem. Så jag är riktigt glad över att ha hamnat någonstans där jag älskar det jag får hålla på med och där jag trivs med dem jag får göra det med.
 
Vad spenderade du mest pengar på?
 
 
 
 
Kaffe. Hands down. Går på universitetet och mina lärare säger uttryckligen kafferast när vi har 10 minuters bensträckare i mitten av föreläsningar.
 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2016? 
If my heart was a house med Owl city. Det är inte våran låt men vi dansade till den under bröllopsfesten och jag har nog lysnat på den varje dag sen dess.
 
 
Vem har du umgåtts med mest? 
Markus och Helmer, by default, och Matilda, Hampus och Joel som går i min klass. När vi alla började på DMP så hittade vi varandra snabbt. Vi har redan hunnit ha spelkvällar, middagsdater, gått på bio och vi har ovanpå det pluggat mycket tillsammans och det lär bli mer av den varan under 2017.
 
Vad gjorde du på din födelsedag? 
Till morgonkaffet fick jag min present av Markus, ett presentkort på en massagebehandling, och efter det lämnade vi Helmer på förskolan och åkte vi direkt till Grisbackakyrkan för att förbereda inför morgondagen (den 10 september) då vi skulle gifta oss. Vid lunch blev Markus sen kidnappad av sina kompisar och var således på sin svensexa resten av dagen och natten. Helmer skulle vara hos sin mormor och morfar hela helgen så hela eftermiddagen och kvällen var jag helt ensam hemma. Jag beställde hem pizza och gick sen och såg Suicide Squad. Jag hade en lugn och fin födelsedag.
 
Vem saknade du? 
Min vän Sandra som numera bor i Sundsvall. 
 
Vilka länder besökte du?
Inga. Har stannat kvar i Sverige under 2016. 
 
 
Vad är det bästa du har läst? 
Har läst så otroligt lite under året som gått så att det är rent skamligt. Jag har läst mängder med barnböcker med målgrupp 0 - 3 år men när det kommer till romaner har jag sammanlagt läst ut 3 böcker, men börjat på typ 10. Av dem romaner jag har läst klart var nog Dark places av Gillian Flynn den bästa.
 
Blev året som du har tänkt dig? 
Nej. Jag hade sökt kommunikatörsjobb och pedagogjobb och trodde inte att jag skulle komma in på DMP till hösten. Trodde också att jag skulle vara 2 barns mamma nu och ligga och snosa på en bebis. 
 
Jag är glad att året är över och även om allting är precis som vanlig så är jag positiv inför en nystart med det nya året.
 
♥ ♥ ♥
 
Tidigare svar på samma lista: