Skins

 
När jag skrev om SKAM nämnde jag att den påminner mig väldigt mycket om en serie jag följde och älskade i gymnasiet. - Skins. Skins är en brittisk serie om ett kompisgäng som alla går på College (gymnasiet) i Bristol. Vi får följa deras liv som involverar allt från droger och sex till vänskap och relationer. Storyn är linjär men vi får ändå följa berättelsen genom allas ögon. Varje avsnitt har en ny huvudperson och serien är gjord på så sätt att den som tittar ska kunna uppleva historien som om hen vore huvudpersonen (precis som SKAM).
 
 
Serien fick 7 säsonger och gick igenom 3 generationer av tonåringar. Efter 2 säsonger byts alla skådespelare, utom en, ut mot nya och bildar då en ny generation. Samma visa efter säsong 4. Säsong 7 däremot utspelar sig  ungefär 5 år senare och handlar om dem 3 populäraste karaktärerna från generation 1 och 2. Det är även dem karaktärerna som inte riktigt fick ett avslut i sina ursprungliga säsonger.
 
 
Att den utspelar sig i England spelade ingen roll för igenkänningsfaktorn fanns där och slog mig som en örfil. Det jag älskade med serien var att det var den första ungdomsserien jag hade upptäckt som lyfte och öppnade diskussionen om hur det är att vara ung och börja bli vuxen. Om hur det är att brottas med sin sexualitet och identitet. Hur det är att leva med psykiskohälsa och samtidigt göra allt för att passa in i verklighet och andras förväntningar. Alla karaktärer är komplexa, trasiga och bekräftelsesökande, precis som en själv är och var i den åldern.  
 
Så till alla er som älskar SKAM, Skins är ett het tips ni kan beta av i väntan på Säsong 4. Här har ni en rolig teaser till serien. Skådespelarna från generation 2 och 3 är med i en speed challenge.
 
Generation 2
 
Generation 3
Amanda Jona [SPONTAN]

Tack för tipset! :)

Svar: Ingen orsak. Tycker bättre om denna serie än SKAM.
EVELINA ÖSTLUND

Mickis

Diggar den här serien med, den är riktigt bra 😃

Svar: Vad roligt att du också har sett Skins. Vet inte många som har det.
EVELINA ÖSTLUND