Evelina och Markus bröllop - Tårtan

Vi hade ingen middag på vårat bröllop utan vi hade vigseln kl.17.00 och tårta direkt efter. Men innan tårtan skulle skäras upp fick vi stå och ta emot massor av fina ord och kramar av alla. Vi skålade också men detta fastnade inte på bild.
 
 
Vi hade skickat ut inbjudningar till bröllopsfesten till släkt och våra närmaste vänner och sen bjudit in alla andra till vigseln. Det var ändå förvånadsvärt många som endast kom till vigseln, tack för det ni förgyllde dagen lite extra.
 
 
Här har vi våran fotograf och en av ina äldsta vänner Sandra. Jag tror att detta är dem enda bilderna jag har sett från bröllopet där hon är med. Fotografer har en tendens att hålla sig bakom kameran.
 
 
 Tips till ni som ska gifta er. Se till att ha någonstans att lägga bluketten när ni ska ta emot kramar.
 
 
Sen var det dags att skära upp tårtan. Vi beställde våra tårtor från ett café i Umeå som heter Kakmonstret. Dem gör också figurtårtor och våra var dekorerade med prästkragar och rävar. Det som var så bra var att vi kunde bäställa flera tårtor och ampassa dem efter dem allergier och kostvanor som fanns bland gästerna. Dem tre små bakelserna ni skymtar i bakgrunden är till exempel veganbakelser.
 
 
Och denna var laktosfri. Alla tårtor, även veganbakelserna smakade desutom likadant. Efter som att jag och Markus själva äter i stort sett veganskt och jag är alergisk mot mjölkprotein tycker jag att det känns trist att få något annat, oftast frukt och sojagrädde, när alla andra får tårta. Så det var viktigt för oss att alla skulle få någonting festligt och gott.
 
 
Vi hade rävar i marsipan i stället för ett brudpar och en liten räv som ska vara Helmer.
 
 
Vi såg till att rädda dem innan vi skar upp tårtan.
 
 
Sen sattes kniven i tårtan.
 
 
Ingen berättar hur svårt det är att skära upp en tårta tillsammans. Vem styr?
 
 
Tårtan hade en fyllning av grädde, jordgubbsmousse och limemousse, med mellanlager av sockerkaka och hela tårtan var täckt av marsipan. Vi blev inspirerade av en efterätt som min farbor gjorde i sommras. Färska jorgubbar marinerade i lime och honung. Tror att det var det här receptet. Sen gick vi in i festsalen och kvällen hade bara börjat.
 
♥ ♥ ♥
 
Tidigare inlägg:
Christina

Tårtorna både såg och lät väldigt goda :) Vi har också det problemet, att en del av gästerna har diverse allergier, intolerans och andra matvanor. Blir spännande att se hur vi löser det till våran bröllopsfest :)

Svar: Dem var super goda. Om ni caterar maten så prata med dem som lagar dem. Dem kan säkert lösa det.
EVELINA ÖSTLUND

JUNITJEJ

Vilka fantastiska tårtor!

Svar: Tack. Det var detta vila mest pengar på eftersom vi inte hade nån middag. Och vigil vad vi betalade för.
EVELINA ÖSTLUND

Jeanette

Så gulligt med rävarna :)

Svar: Visst gar dem. Vi lyckades rädda dem från att bli uppskurna.
EVELINA ÖSTLUND

sandra

Så fint! Tack för att du ville dela din historia med mig på bloggen <3 Och stort grattis till er!

Svar: Tack själv för att duellen med dig av din <3
EVELINA ÖSTLUND