4 bildbanker med gratis bilder - del 1

Ibland vill man kanske skriva ett inlägg som kräver bilder man inte har möjlighet att fota själv. Det är inte alltid det finns tid, ork eller tillräckligt med bra ljus för att få till fina bilder till ditt blogginlägg och en får inte använda bilder från google hur som helst. Riddaren i blank rustning heter då bildbanker. Det finns massor av gratis bildbanker där ute med jätte bra, högupplösta bilder som du får använda helt gratis.
 
 
Stocksnap.io
Massor av fina bilder av i olika stil. Denna sida har en super bra sökfunktion som hjälper en att hita exakt den typ av bild en vill ha.  Du kan också bli medlem på hemsidan och bokmärka bilder du tycker extra mycket om.
 
 
Pexels
Här hittar du allt från höghus till insekter, utbudet på denna sida är gigantiskt. En bra sak med pexels sökfunktion är att när du söker efter någonting visas även relaterade sökningar på temat.
 
 
Kaboompics
För att snabbt och enkelt kunna hitta det du är intresserad av har kaboompics ett kategorisystem med några populära sökningar, så som arkitektur och mat. Såklart finns även en sökruta där du kan söka ännu friare!
 
 
Unsplash
Denna sida uppdateras ständigt vilket många andra inte gör. Var tionde dag publiceras 10 nya bilder. Det som utmärker denna sida är alla fina landskaps- och miljöbilder.
1
AngelicasVärld

Dessa bildbanker är ju super MEN jag läser ju bloggar för att få se den bloggarens bilder, följa med i den individens vardag och inspireras...då känns det inte lika "på riktigt" om bilderna är någon annans - OM man inte gör ett inspirations inlägg...

Svar: Jag håller med dig för det är anledningen jag läser många av dem bloggar jag läser. Jag tycker att dessa är användbara om en som du säger ska skriva ett inspirations inlägg eller ett åsiktsinlägg. Dem är bra när en inte har egna bilder som passar. Jag använder dessa bildbanker till uppgifter i skolan också så dem är även bra till andra saker än bloggande.
EVELINA ÖSTLUND