Om universitetslivet

Det du gör är så snyggt och kreativt och programmet du går verkar så roligt! Jag viste inte ens att detta fanns i Umeå. Kan du inte berätta lite om ditt program och vad ni gör?
 
Visst kan jag det. Jag läser ett program vid Umeå universitet som heter Digital Medieproduktion (DMP) som ingår i institutionen för informatik. Programmet är ett tre år långt program, på 180hp, och den kommer ge mig en filosofie kandidatexamen med huvudområde: informatik. Inriktning: digital medieproduktion. Och det är mer än en munfull att presentera.
 
Jag har avslutat tre kurser och är precis klar med min första termin. Hittills trivs jag jätte bra, både med min klass och med innehållet på kursena. Dem kurser jag redan avslutat har handlat om interaktionsdesign, bildredigering och grafisk fromgivning och webbutveckling. Den kurs jag går nu handlar om 3D animering och hittils har det vi gjort, under den nuvarande och tidigare kurser, att göra med saker jag redan har kunskaper om och vet att jag tycker är roligt. 3D animering i Maya är mer av en utmaning men det är fortfarande väldigt roligt, trotts frustrationen av att en inte vet hur en gör eller löser vissa saker. 
 
Eftersom jag är i början av min utbildning kan jag inte säga så mycket om helheten, mer än det jag hört av lärare och dem som går klasserna över mig. Vi utbildas till allt från illustratörer och 3D animatörer till programerare. Men jag är mest inriktad mot grafisk design och vill jobba som illustratör och grafiker. Oavsett vad en kan tänkas vilja jobba med inom media, kommunikation och design så tycker jag att DMP är en bra utbildning. Vi lär oss så mycket och allt vi gör har med varandra att göra. Det handlar egentligen om att lära sig utveckla koncept och idéer, presentera dem och få andra att tycka att dem är bra. Att våga tro på sina egna idéer och att det jag gör är snyggt.
 

Evelina och Markus bröllop - dagen efter

 
Det första vi gjorde efter bröllopsfesten var att äta. Vi var rätt så hungriga klockan 24.00 på natten eftersom vi hade ätit middag vid 14.30 och mellan dessa klockslag hade vi bara ätit tårta och frukt. Så vi tog med oss våra vänner och gick på MAX.
 
 
De två följande nätterna bode vi på Stora Hotellet i Umeå. Vi hade bett mina föräldrar vara barnvakt åt Helmer hela helgen så att jag och Markus kunde spendera vår bröllopshelg tillsammans bara vi. Det var ett jätte bra beslut då vi kunde njuta av ledigheten och vänja oss vid det faktum att vi nu var man och fru utan att genast bli tillbaka slängd ain i vardagen.
 
 
Vi hade ett fint och lyxigt rum som gick i mörka färger och hade dämpad belysning. Här är Markus när vi precis kommit till hotellet mitt i natten efter festen. Vi var inte direkt pigga men ändå allt för uppspelta för att sova. Så vi åt chocklad och lakrits och såg på Millenium.
 
 
Morgonen efter åt vi lyxfrukost på mattorget som även var hotellets restaurang. Det jag gillar allra mest med att bo på hotell är just frukosten och att den ofta innehåller goda saker som brieost och färskpressad juice.
 
 
Markus vän Mats var fortfarande kvar i stan på lördagen (vi gifte oss på lördagen) så vi tog en fika date med honom innan han skulle åka hem till Göteborg.
 
 
När det var tid för middag så åt vi på Pincos. Där beställer en sin mat i deras app och sen får en ett meddelande om när ens beställning är klar.
 
 
Vi åt massor av goda smårätter. Allting dem hade som var vegetariskt innehöll massor av ost eller så var osten hela grejen med rätten. Dem hade tyvärr ingenting veganskt. 
 
 
Senare på söndagkvällen gick vi och såg den allvarsamma leken. Var inte så imponerad som jag förvändate mig. Tycker att boken är väldigt bra och därför ville jag se den men tycket att den var rörig och att den knöt ihop säcken lite för hastigt. Den var bra men inte toppen. Måndagen som följde checkade vi ut i lugn och ro innan vi åkte hem för att vänta på att min bror skulle komma med Helmer. Detta var en helt magisk helg och ser framemot att fira denna dag i framtiden.
 

Skins

 
När jag skrev om SKAM nämnde jag att den påminner mig väldigt mycket om en serie jag följde och älskade i gymnasiet. - Skins. Skins är en brittisk serie om ett kompisgäng som alla går på College (gymnasiet) i Bristol. Vi får följa deras liv som involverar allt från droger och sex till vänskap och relationer. Storyn är linjär men vi får ändå följa berättelsen genom allas ögon. Varje avsnitt har en ny huvudperson och serien är gjord på så sätt att den som tittar ska kunna uppleva historien som om hen vore huvudpersonen (precis som SKAM).
 
 
Serien fick 7 säsonger och gick igenom 3 generationer av tonåringar. Efter 2 säsonger byts alla skådespelare, utom en, ut mot nya och bildar då en ny generation. Samma visa efter säsong 4. Säsong 7 däremot utspelar sig  ungefär 5 år senare och handlar om dem 3 populäraste karaktärerna från generation 1 och 2. Det är även dem karaktärerna som inte riktigt fick ett avslut i sina ursprungliga säsonger.
 
 
Att den utspelar sig i England spelade ingen roll för igenkänningsfaktorn fanns där och slog mig som en örfil. Det jag älskade med serien var att det var den första ungdomsserien jag hade upptäckt som lyfte och öppnade diskussionen om hur det är att vara ung och börja bli vuxen. Om hur det är att brottas med sin sexualitet och identitet. Hur det är att leva med psykiskohälsa och samtidigt göra allt för att passa in i verklighet och andras förväntningar. Alla karaktärer är komplexa, trasiga och bekräftelsesökande, precis som en själv är och var i den åldern.  
 
Så till alla er som älskar SKAM, Skins är ett het tips ni kan beta av i väntan på Säsong 4. Här har ni en rolig teaser till serien. Skådespelarna från generation 2 och 3 är med i en speed challenge.
 
Generation 2
 
Generation 3