Monthly Makers - Loppis

 
Jag hade tänkt göra detta inlägg till ett DIY men när jag satt och sydde glömde jag helt bort att dokumentera stegen. Jag har i alla fall sytt om ett par byxor som mitt bidrag till Monthly Makers februari utmaning.
 
 
I januari hittade jag ett par fina culottebyxor med hög midja i en mariblåfärg med orangea ränder.
 
 
Men jag tyckte att benen var lite för korta för min smak så jag  förlängde dem. Det fanns väldigt mycket tyg att ta av där benen var uppsydda så jag sprättade upp sömen, nålade om och sydde sömen längre ned. Inte så drastisk förändring kan en tycka men jag tyckte att skillnaden var stor. Från att gå till mitten av smalbenet går dem nu till anklarna.
Alicia

Bra återbrukat! Tycker sällan en hittar byxor som är helt bra, alltid är det nåt som är för slappt eller spänt, så att kunna fixa till dem såhär själv är ju guld värt :)

Svar: Jo jag håller med. Det är ofta någon detalj som är off. Jag älskar att sy så jag tar mig gärna an olika projekt. Har t.ex. Ett par klänningar som ska bli om sydda till kjolar.
Evelina Östlund

Ruth

Så himla snygga brallor! Och grymt bra gjort att göra om längden så att de blev precis som du ville ha dem. Tycker ofta det är så att man hittar något snyggt på loppis och så är det aldrig i ens storlek. Men det går ju ofta att fixa till det - precis som du gjort!

Svar: Tack så mycket. Jo jag tycker ofta att det är någon liten detalj en skulle vilja ändra på. Har dock inte alltid tid att sy och fixa.
Evelina Östlund

Wilda

Åh så himla bra att återbruka kläder på det här viset och så fint gjort! Nu blev jag sugen på att göra motsatsen - hitta ett par byxor och göra om dem till culottes. :)

Svar: Tack! Det tycker jag att du ska. ;-)
Evelina Östlund

Mary Sane

Herremin så snygga brallor! Och smart att använda MM-utmaningen till såna här saker, det är ett säkert sätt att se till att planerade projekt blir av. :)

Svar: Tack så mycket! Jo det var precis så jag tänkte. Tycker MM utmaningen är ett super bra sätt att motivera mog själv i mitt skapande.
Evelina Östlund