Chiapudding med banan och kakao

Nu är det december gott folk och 24 dagar kvar till jul. Jag inviger årets sista månad med ett recept till en riktigt god frukost. För inte så länge sen var chiapudding något som fanns överallt. Alla bloggade om sina egna recept på denna vegan frukost och tipsade på olika sätt att göra dden extra smarrig. Trotts min dagliga veganskaost så blev jag dock aldrig en del av denna våg, så jag smakade aldrig chiapudding. - Fram till för några veckor sedan. I kaffeterian i MIT-huset (den dela v Umeå Universitete som jag pluggar vid) kan en köpa det som frukost och jag har efter det förälskat mig i dena simpla lilla pudding 1 år efter vågen.
 
 
Ingredienser:

1 banan
1 dl havremjölk eller den mjölk som du gillar
1,5 msk chiafrön
ca 2 tsk kakao 
 
Gör såhär:
  1. Mosa bananen.
  2. Blanda samman resten av ingredienserna med den mosade bananen.
  3. Häll upp i valfri skål och låt stå i kylen minst 4 timmar. Tips! Gör den på kvällen och låt den stå i kylen över natten.
  4. Innan du äter den kan du toppa med bär, kokosflingor, nötter eller något annat gott.
Gillar du min blogg? Då skulle jag bli jätteglad om du ville rösta på mig till blogg.se-priset! Jag är nominerad i kategorin Årets blivande stjärnskott. 🌟✨ Ni kan rösta fram till den 5:e december.