1:a advent

Vi behöver mer glitter och röda ting enligt min smak men nu börjar julmyset letar sig in på pedagoggränd. Vi har börjat julpynta nu. Ställt ut lite tomtar här och där, tagit fram granen och ställt ljusstakarna i fönstren och i söndags på första advents gjorde vi årets skörd av pepparkakor.
 
 
Pepparkaksbaket var min vän Elins ide. - Vi har kännt varandra sen högstadiet och var bland mycket annat spelat i band ihop. Vi har inte setts på ett bra tag trots att vi har bott i samma stad och för att det nu är december och juletider tog vi fram pepparkaksformarna och fyllde på skafferiet med kakor under tiden som vi lyssnade på julmusik och pratade.
 
 
För det mesta åt Helmer på degen men dem kakor han gjorde hade formerna av rävar, får och tåg.
 
 
När jag och Markus köpte in pepparkaksformar för 2 år sedan så köpte vi formar som vi skulle kunna använda året runt. För då tänkte vi att vi skulle baka kakor andra tider på året också. - Så har det inte blivit. Vi har därför massor av olika djur. Kanin, katt, får, giraff och förra julen fick jag en ekorre och en räv i julklapp. Så det blir som en liten skog på plåten. 
 
 
Elin hade med sig små formar och hon gjorde flera stycken små. Dessa ska jag ta fram när jag får väntade och oväntade fikagäster. Så mysigt att få kombinera julmyset med att få träffa Elin. 
 
 
Gillar du min blogg? Då skulle jag bli jätteglad om du ville rösta på mig till blogg.se-priset! Jag är nominerad i kategorin Årets blivande stjärnskott. 🌟✨ Ni kan rösta fram till den imorgon, 5:e december.
 
Läs också: