Har du några goda råd, nu när klockan byter år

 
Och så kom det. Slutet på december. Slutet på året. Jag har målat naglarna, valt mellan två klänningar och ska nu sminka mig för att sen väntar på att klockan ska bli fyra. Då ska jag möta upp mina vänner, äta knyt-tacos-middag och vänta in det nya året. Detta blir sista nyår i Umeå innan vi flyttar till Uppsala och jag känner att jag vill säga hej då till mina vänner. Trotts att det är en termin kvar känns det som att det snart är dax. Att säga hej då och flytta vidare. För det är snart. Jag och Markus har pratat om detta i tre års tid, för vi visste att det skulle komma eftersom Markus måste avsluta sin utbildning i Uppsala. Men nu är det snart dags. Tre år har blivit sex månader och nu känns kommer den skräckblandade förtjusningen. Men först väntar ett nytt år och en termin till på DMP.
 
Gott nytt år!

tjugohundrasjutton

Ännu ett år närmar sig sitt slut och därför är det hög tid för mig att börja summera 2017. Något av det allra roligaste med att ha en blogg är att en har kvar så mycket minnen och tankar till framtiden. Älskar att se tillbaka på mina gamla årssummeringar och se hur jag har utvecklats och vad som har hänt. Så nu kör vi.
 
 
Hur har ditt 2017 varit?
Jag skulle säga att det har varit bra. Jag blev friskförklarad efter komplikationerna kring mitt missfall i januari och livet gick uppåt igen efter det. Jag gick ut första året på DMP och kände att jag ville gå kvar. Vilket inte har hänt sen jag slutade gymnasiet. Jag kunnde vara ledig hela sommaren för att vi hade föräldradagar kvar och när sommaren var över och jag återvände till DMP fick jag nya underbara vänner. Så ja, jag skulle säga att 2017 blev rätt så bra ändå.
 
Vilket datum från 2017 kommer du aldrig att glömma? 
10 September. Det var rätt märkligt att fira sin egen bröllopsdag. ♥
 
Vad är du stolt över dig själv för? 
Att jag inte backat undan och fegat ur när det har blivit svårt. Att jag vågar lita på att jag är omtyckt och att jag ibland kan accepterat min knasighet som det bästa i min personlighet.
 
Årets bästa bild:
Är nog dött lopp mellan:
 
 
Pepp från nollningens sjukamp och...
 
 
...gruppbild från första festen vi hade på DMP. 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?  
Vi hade finsittning på min födelsedag och under middagen så tog ettorna initiativ till allsång. Första gången ett helt rum spontant sjungit ja må hon leva för mig.   
 
Vad spenderade du mest pengar på? 
Choklad tror jag svaret blir. Känns som jag började under jul förra året och aldrig slutade. 
 
 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2017? 
Håll om mig hårt med Panetoz för att det är Helmers favorit låt. 
Vart jag mig i världen vänder med Den svenska björnstammen för att jag har spelat den på varje DMP fest hittills. 
Och Turn it of från the Book of Mormons för att den påminner mig om alla nördiga studer med mitt DMP gäng.
 
Vem har du umgåtts med mest? 
Markus och Helmer såklart men på stark delad andra plats kommer Matilda, Tilda, Malin, Rebecka och Stefan. Från slutet av augusti har jag träffat dem nästan dagligen.
 
Vad gjorde du på din födelsedag? 
Hade ledig dag med Markus och Helmer fram till kvällen då jag for på finsittning som avslutade våra nollningsveckor. 
 
Vem saknade du? 
Min farmor.
 
 
Vilka länder besökte du?
Tyskland, när jag och Markus var på vår bröllopsresa.
 
Vad är det bästa du har läst? 
I högstadiet upptäckte jag Jane Austens böcker och läste alla i ett flöde. 2016 kom Eligible av Curtis Sittenfeld (heter Sanning och skvaller på svenska) som är en del av the Austen project. Ett projekt där fyra olika författare skrivit varsin modern version av fyra av Janes historier. Eligible är då pride and prejudice (stolthet och fördom) placerad i vår tid och jag tyckte att den var helt fantastisk. Lätt att uppslukas av, rolig och så smarta ändringar från orginalet. 
 
Blev året som du har tänkt dig? 
Jag vet inte. Jag hade inte så mycket förväntningar på det här året utan har försökt ta allting som det kom. JAg känner att det varit mindre stress än väntat. Har lyckats fokuserat mycket mer på att ha roligt och att göra det jag mår bra av. Umgås med mina vänner, åka på utflykter med Markus och Helmer och skriva och skapa när jag har lust.

♥ ♥ ♥
 
Tidigare svar på samma lista:

Fredagslista: Gamla godingar

För dagens lista av tips tänkte jag dra fram lite godingar från tidigare år.
 
 
Peppig text som någon la upp i 925 gruppen på Facebook. Som alltid påminner Sandra om att en inte har någon skyldighet att uppträdda hövligt eller moderligt när en har blivit illa behandlad bara för att en är kvinna.
 
 
STAR WARS UNDERCOVER BOSS: STARKILLER BASE
SNL (Saturday Night Live) sketch från 2016 där Kylo Ren (Adam Driver) går undercover som Matt, en radartekniker, på Starkiller Base för att ta reda på hur det är att ha sig själv som chef. 
 
 
 
VICTORIAS SECRET FASHION SHOW 
Två av mina favorit nummer från the Victorias Secret Fashion Show. Från 2014 när Taylor Swift framför Style och  2015 när Selena Gomez framör en mix av Hands To Myself och Me & My Girls.