Last week of summer

Det är sista veckan av sommarledighet för mig och vi njuter lite extra av den genom att åka lite längre söder ut och hälsa på Helmers farmor och hennes man Stig i Ullånger och sen också hans farfar Örjan i Fällsvik. 
 
 
Men resan började här, i Tegs kyrkan på söndagmorgonen. Markus började jobba för några veckor sedan och har sen dess varit på konfirmationsläger på Norrbyskär. I Söndags var det därför konfrimationsgudstjänst och jag och Helmer följde med för att lyssna. Helmer, som ala andra småsyskon och småkusiner till konfirmanderna, hade lite svårt att sitta still så vi gick ut på en promenad i stället.
 
 
Efter gudstjänsten åt Markus lunch med sina kollegor och jag och Helmer åkte till stan och åt lunch på gamla bibliotekscafeet. Det är ett super mysig cafe mitt i cetrala Umeå. De har massor av veganska alternativ och supergoda bagels. 
 
 
Sen plockade vi upp Markus och åkte vidare söder ut. Första stoppet blev en natt i Ullånger där Helmers farmor Inger och hennes man Stig bor. Efter en god middag roade sig Helmer med Inger och Stig medan jag och Markus fick lite egentid med varsin bok. På Måndagen åkte vi sedan vidare till stugan i Fällsvik.
 
 
Vi har alltid samma rutiner när vi åker till Fällsvik. Vi stannar och handlar halvägs mellan Ullånger och Fällsvik och åker sen ut till stugan. Sen får Helmer göra vad han vill. Hälsa på farfar och Matisse (farfars hund), leka eller ta en promenad på rotsidan. Den ena av oss är med Helmer medan den andra packar upp och städar iordning. Sen lagar vi middag och avslutar kvällen med en film. Jag tror att detta gör omställingen lättare för Helmer. Det blir igenkänning och inte så många nya intryck på en och samma gång. 
 
 
Igår var då första hela dagen i stugan och på förmiddagen var jag och Helmer hemma ensamma. Vi spelade fotboll, kastade frisbee, plockade hallon, lagade lunch och sorterade alla Helmers leksaksbilar enligt färg.
 
Det är så mycket som har hänt med vår lilla stjärngosse under den här sommaren. Han har växt både i kropp och själ och är nu ett barn med en stor vilja och med förmågan att formulera egna meningar och åsikter. 
 
 
Vi tog också en promenad men då var Helmer så trött att han somnade i vagnen. Så medan han sov sin middagslur satte jag mig med dator och en kopp kaffe för att jobba lite gran. 
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!