Fantastiska serier som avslutades för tidigt

Amy Sherman-Palladino gjorde en serie efter Gilmore Girls som heter Bunheads. Serien har samma småstads charm och många av skådespelarna från Gilmore Girls dyker också upp i Bunheads.
 
Serien handlar om Michelle, en Las Vegas showgirl, som gifter sig med en man på ett infall och flyttar till hans hemstad Paradise. Men bara någon dag efter bröllopet så dör han i en bilolycka och Michelle har ingen aning om hur hon ska hantera sin makes död eller vad hon nu ska göra av sitt liv. Trotts vissa stridigheter har hon dansen gemensamt med sin nya svärmor Fanny och börjar arbeta på hennes dansskola.
 
Jag har sett den enda säsongen av denna serie tre varv nu och såg den första gången när den visades på TV. Den har lite av den charm som Gilmore Girls har men det är inte lika mycket fokus på rapp dialog och popkultur referenser. Min favorit del av serien är den som fokuserar på Michelle och Fanny och dansstudion. Kelly Bishop (Som spelar Emily Gilmore) Spelar Fanny, som är en kopia av Emliy.
 
Serien är baserad på boken Cheer: Inside the Secret World of College Cheerleaders av journalisten Kate Torgovnick. Hellcats handlar om Marti Perkins som har ett stipendium för att studera juridik på Lancer University i Memphis, Tennessee. Men hennes värld vänds upp och ner när hennes stipendium dras in och hennes välmenande men oansvarig mamma glömmer att tala om det för henne. För att få ett nytt stipendium går hon på audition för en plats i Hellcats - Lancers legendariska Cheer Squad - och hoppas att hennes tidigare erfarenhet som gymnast ska ge henne en plats i Hellcats. 
 
Om ni gillar serier som Hit the floor eller Bring it on filmerna så är detta ett hett tips. Serien Handlar inte bara om cheerleader-världen utan också om mycket om Martis juriststudier och hennes kamp att stå fast i sina värderingar när hon pressas av sina lärare och skolkamrater.
 
Serien fick bara en säsong, 22 avsnitt, och mot slutet introduceras nya karaktärer och nya konflikter som skulle ha överlöpt in i en andra säsong. Men trotts detta tycker jag att den är värd att se då den är mer välgjord och tar färre genvägar än t.ex. Hit the floor. 
 
 
SMASH
Det pågår mer drama bakom kulisserna än på scenen. SMASH handlar om en grupp personer som försöker skapa en Broadway-musikal om Marilyn Monroes liv. Där alla måste balansera sina ofta kaotiska privatliv med dem alltför krävande livet som kommer med showbiz.
 
Jag älskar den här serien. En får se hur en musikal går från idé till Brodway. Med casting, rehearsals, workshop shows, previews osv. Och det är en fröjd att titta på om en är intresserad av musik och teater. Serien är desutom packad med original songs. 
 
Under mitten av säsong 2 stod det klart att SMASH inte skulle få fler säsonger. Detta gjorde att de han knyta ihop säcken. Även om vissa trådar hänger lite löst så har serien ett tydligt och tillfredställande avslut. 
 
Serien kretsar kring Peggy Carter som jobbar för Strategic Scientific Reserve (SSR). Ingen av dem andra agenterna tar henne på alvar och när hon vid sidan av utför hemliga uppdrag åt Howard Stark är det ingen som mistänker Peggy. 
 
Det som är synd med finalen på seriens sista säsong är at den slutar på en cliffhanger. Det är visa delar av ploten som aldrig uppklaras. Men det är fortfarande en välgjorda avsnitt och då serien utspelars ig på 40-talet är scenerna, kläderna och kulliserna så vackra och lite drömska. För någon som gillar retro och vintage stil finns det mycket inspo att hämta.