Enkla knep för ett städat hem

Jag har tidigare delat med mig av mina och Markus rutiner och tips till hur en håller sitt hem städat. Jag tänkte fortsätta på det spåret och dela med mig av lite andra knep för hur du enkelt får ditt hem att se mer organiserat och mindre stökigt ut.
 
 
FÄRGKODA.
Ha inte saker i alla regnbågensfärger! Detta kommer från någon som älskar färg och framförallt pastell. Om du har en gul soffa, röd matta, brun byrå, blått köksbord och mintgrön vattenkokare (ja mitt hem har sett ut så) så får ögonen aldrig vila. Det blir inte enhetligt och då tolkar dina ögon det som att det är stökigt. Sattsa istället på att ha mer neutrala möbler och kanske en färgstark matta eller en soffa i färg med en vit matta och ett neutralt bord. Om du håller ditt hem balanserat det ser mycket mer tilltalande ut och också mindre stökigt.
 
 
HÅLL VÄGARNA RENA
Ditt hem kommer att se mycket större och renare ut om du inte täcker väggarna med tavlor, foton och prints. För om du har massor av tavlor och foton på dina väggar så ser det väldigt rörigt ut. Fokusera istället på en viss vägg eller på några enstaka tavlor som du sätter upp. Det ser mycket mer genomtänkt ut om du har en vägg som är din tavelvägg än om du har tavlor utspridda lite här och där.

LÄGG SAKER I LÅDOR
Istället för att låta saker som din iPad, tidningar, leksaker och underlägg till glas ligga framme plocka undan det direkt eller ha förvaringslådor som du bara kan skyffla ned saker i. Vi har t.ex en hylla med plastlådor från IKEA som vi lägger alla Helmers leksaker i. Ingen av hans saker har någon speciell plats det ska bara ned i lådorna.
 
 
VISA UPP DEKORATIONER PÅ FAT
Om du är en sån person som gärna har ljus och blommor framme på vardagsrumsbordet. Skaffa en bricka att ställa allting på för det ser mycket mer samlat och organiserat ut att ha saker i grupp än ensamma.  
 
SORTERA EFTER FUNKTION
Om funderar ut vilka funktioner dina saker har och om du sen sorterar dina saker efter dem så sparar du massor av tid när du behöver någonting. Vi har t.ex en låda där vi har alla teknikprylar. Så om vi behöver en mobilladdare, ett minneskort eller ett par hörlurar så vet vi exakt vart vi ska leta.
 
SEPARERA SAKER
Vi har förvaringslådor som vi använder för att sortera saker t.ex i badrummet. På så sätt kan vi separera kroppsprodukter från hårprodukter och duschtvål och schampo från plåster och salvor. På så sätt vet vi vart saker finns och allt har sin plats.
  
Tryck gärna på det lilla hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!
 
☆ ☆ ☆ 
 
Tidigare inlägg:
Hur du håller ditt hem städat
Anonym

Förvaringslådor gör verkligen skillnad. Allting känns mycket mer städat när allt ligger fint i lådor.

Svar: Ja visst är det faktiskt hur enkelt det kan vara.
Evelina ★

Anonym

Det är inte alltid så lätt. Om man har fallet än 1 vara och ska städa, laga mat, tvätta m.m. Och samtidigt få lite egentid så låter jag leksaker och jackor ligga för att få ta det lugnt en timme.

Sandra Rosén Dahlgren

Fint, diggar porslins chäfern! Jag är ganska kräsen med färger så mitt hem blev färgkodat automatiskt, ibland har man tur ;)

Svar: Tack. Har ärvt den från min farmor.
Evelina ★

Linnea

bra tips :)

Svar: Tack 😀
Evelina ★

veckomagasinet anne von porat

Snyggt det blev

Svar: Tack så mycket ☺
Evelina ★

Sandra Rosén Dahlgren

Svar: :) Schysst!