Bort från klipporna vid havet

Igår blev sista dagen i Fällsvik för den här gången. Vi har haft 5 väldigt härliga och lugna dagar i stugan och jag tror att det har bettyt mycket för Markus att få ha en extra ledig vecka innan terminen börjar om nästa vecka. Dem 4 veckorna innan vi åkte till Fällsvik så har Markus jobbat på konfaläger så denna extra semester vecka var mest för att an skulle få njuta av att få en paus innan vardagen börjar om.
 
 
Vår sista dag i Fällsvik räckte fram till kl.14, då vi åkte till Ullånger för att sova en natt hos Helmers farmor Inger och hennes man Stig. Vi åt en lång frukost, tittade på morgon-tv med Helmer, packade och gick en sista tur på Rotsidan. Det är Helmers favoritplats i stugan. Varje dag vill han gå ut till klipporna vid havet och sitta och titta på hur vågorna slår mot stenarna och se om han hittar lite blåbär. Idag var vi ute en timme innan vi gick hem, åt en lätt lunch och åkte vidare. 

 
Vid halv tre kom vi fram till Ullånger. Vi fick en god middag i form av hallomiburgare med klyftpotatis och sen blev det lite kvällsmys innan Helmer kröp ner i sängen.
 
 
Först såg vi en film och åt lite chips. Sen byggde Helmer och farmor Inger en bondgård tillsammans medan jag läste Historiskan. Har velat läsa denna tidning länge men aldrig köpt hem den. Inger hade dem senaste numrera hemma så jag passade på att läsa om Frida Kahlo, Simone de Beauvais och många andra häftiga kvinnor från historien.

Flawless

Förra veckan var Helmer varit på förskolan och medan jag jobbade. Jag har varit ganska trött och det har varit svårt att ta sig upp ur sängen. Men det är inget som inte går att fixa med lite puder och kaffe. I söndags kom Markus hemma från konfirmationslägret han har jobbat på och denna vecka har passat på att använda vår sista lediga vecka till att åka till vår sommarstugan i Fällsvik. 
 
Det börjar kännas som höst nu. Inte för att det är kallt ute eller för att skolan snart börjar om utan för att det är något i luften. Det doftar annorlunda och det växer blåbär i mängder bakom stugan. Jag ser framemot att terminen ska börja om. Jag är inte en person som gillar för långa ledigheter utan jag gillar att ha saker att göra. Projekt att planera, uppgifter att lösa och jobb att utföra. Dessutom är min klass ansvariga för nollningen i år så det ska bli kul att välkomna nya till DMP. 
 
 
Body (linne) Gina Tricot | Svart kjol H&M

Det sker förändringar

Bilder från Pinterest
 
I sommar har vi börjat fixa och pilla lite på vår sommarstuga. Vi har målat husväggar och röjt i förråd. Det har kapats träd och byggts en ny veranda på baksidan. Projektet för denna korta tripp är att fixa med verandan på framsidan. Det är en smal veranda med tak och staket/räcken mellan dem bärande takpelarna. Hittills används den inte till annat än en trapp upp till ytterdörren. Men planen är att ta bort staketen/räckena, måla om och göra allting mer öppet och inbjudande. 
 
 
I går började vi på projektet med att rensade undan, ta bort staketen/räckena mellan pelarna och olja in trädäcket. Vi får se hur pass långt vi hinner innan vi åker hem i slutet av veckan. Det enda som är synd med projekt som dessa är att vi åker hem och inte hinner njuta av resultatet. Men det gör också att det blir roligare att åka hit.