Foxfire: Steg för steg

Ni verkade gilla mitt förra steg för steg inlägg så idag tänkte jag bjuda på ett till. Denna gång får ni se precessen bakom Foxfire.
 
 
Steg ett skiss. När jag började på den här tavlan viste jag att jag ville måla till Monthly Makers apriltema djur. Det började med att jag skissade en räv och försökte få till svansen som någons hår. Jag gick inte så långt med den iden utan la istället räven som en sjal runt en persons axlar. När jag var nöjd med skissen gick jag vidare till steg två och skissade motivet på canvasduken. Där ändrade jag lite små detaljer. Jag gjorde hennes hender synliga och förlängde kjolen.
 
 
Steg tre var sen att måla ett första lager färg. Jag började med den röda grundfärgen i räven och en brun färg på klänningen. Jag lätt detta torka i någon minut för att sen lägga ett lager med rosa färg på bakgrunden.
 
 
Under steg fyra målar jag nyanser på bakgrunden. Detta gör jag innan jag målar motivet för om jag skulle råka lägga lite rosa färg på henne så är det bara att måla över senare.
 
Steg fem målar jag ett till lager färg på hennes klänning och på räven. Jag lägger också färg på hennes hy. Hud är det enda jag målar i ett svep, alltså utana att låta färgen torka mellan varven. Jag går från ljust till mörkt och blandar in skuggorna i färgen istället för att lägga färgen i lager. Tycker det blir finare då övergångarna mellan de olika nyanserna blir mjukare.
 
Ett litet men viktigt steg är att jag fyller i ögonen, ögonbryn och munnens färfer.
 
 
Steg sju är sedan att jag med en tun pensel lägger detaljer och skiftningar som gör klänningstyget, rävenskropp och håret mer levande. Ja lägger till små detaljer med nyanser och olika färger för att skapa djup och illusionen av att det finns en ljuskälla nånstans som skapar skuggorna.
 
Steg åtta,  det sista steget, blir att jag lägger mönster på bakgrunden. Detta gör jag alltid sist för att mönstret avgörd oftast av hur resten av tavlan blev. Många belut tas medan jag målar därför lägger jag bakgrundsfärgen först, sen målar jag motivet och detaljer och sist mönstret på bakgrunden.
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!
 
★ ★ ★
 
Tidigare inlägg:
Purple Crystal: Steg för steg

Noll

Just nu känner jag att jag har noll ork över. Jag är så trött och känner hur det trycker över näsan och kinderna av en kommande förkylning. Och det är verkligen inte rätt tid för det just nu. I helgen ska jag på en spelning och behöver min röst för att klara av att sjunga och nästa vecka har jag 2 uppgifter som ska lämnas in och ett pitch att hålla. Jag kan bara inte bli sjuk nu. Jag ska försöka hålla tempot nere under dagen och håller tummarna att kroppen tar hand om det.
 
 
Annars har veckan kickstartat med en massa roliga saker. Första kursen för terminen är i digital videoredigering, nollningen satte igång med fadderbjudning i måndags och imorgon ska jag öva inför spelningen på fredag. Får väl se hur mycket jag orkar och klarar av utan att bli sjuk. Skolan går såklart i första hand men jag trivs när det händer mycket och när saker har ett högt tempo. Jag vill ha möjlighet och ork att göra allting.
 
 
Skjorta Lindex | Jeans Second Hand

Jag rensar min garderob

 
Jag rensar rätt ofta i min garderob för att jag har så mycket kläder. När jag precis hade fått Helmer hade jag kläder som fyllde 3 garderober. - Nu är jag nere på 1 och en halv. Jag har alltid velat ha mycket kläder för att jag tänkte att jag då alltid skulle ha något att ha på mig, men jag har snarare upplevt motsattsen. Jag impulsshoppade mycket förut och tänkte inte på vad jag köpte. Jag tänkte inte på om plagget jag köpte skulle passa ihop med något annat i min garderob och jag sov aldrig på saken. Jag planerade inte och tänkte inte i hela outfits. Då hade jag tillslut en massiv garderob med massor av kläder som inte passade ihop och jag kännde ofta att jag inte hade någonting att ha på mig.
 
Därför försöker jag nu planera min kläd inköp mer och även ha mer ordning. Jag rensar numera regelbundet, jag försöker sluta impulsshoppa och jag hänger undan säsongskläder (t.ex. sommarklännningar och shorts som jag bara bär på sommaren). Idag tänkte jag då att ni skulle få hänga med in i min garderob när jag ska rensar inför hösten.