Foxfire: Steg för steg

Ni verkade gilla mitt förra steg för steg inlägg så idag tänkte jag bjuda på ett till. Denna gång får ni se precessen bakom Foxfire.
 
 
Steg ett skiss. När jag började på den här tavlan viste jag att jag ville måla till Monthly Makers apriltema djur. Det började med att jag skissade en räv och försökte få till svansen som någons hår. Jag gick inte så långt med den iden utan la istället räven som en sjal runt en persons axlar. När jag var nöjd med skissen gick jag vidare till steg två och skissade motivet på canvasduken. Där ändrade jag lite små detaljer. Jag gjorde hennes hender synliga och förlängde kjolen.
 
 
Steg tre var sen att måla ett första lager färg. Jag började med den röda grundfärgen i räven och en brun färg på klänningen. Jag lätt detta torka i någon minut för att sen lägga ett lager med rosa färg på bakgrunden.
 
 
Under steg fyra målar jag nyanser på bakgrunden. Detta gör jag innan jag målar motivet för om jag skulle råka lägga lite rosa färg på henne så är det bara att måla över senare.
 
Steg fem målar jag ett till lager färg på hennes klänning och på räven. Jag lägger också färg på hennes hy. Hud är det enda jag målar i ett svep, alltså utana att låta färgen torka mellan varven. Jag går från ljust till mörkt och blandar in skuggorna i färgen istället för att lägga färgen i lager. Tycker det blir finare då övergångarna mellan de olika nyanserna blir mjukare.
 
Ett litet men viktigt steg är att jag fyller i ögonen, ögonbryn och munnens färfer.
 
 
Steg sju är sedan att jag med en tun pensel lägger detaljer och skiftningar som gör klänningstyget, rävenskropp och håret mer levande. Ja lägger till små detaljer med nyanser och olika färger för att skapa djup och illusionen av att det finns en ljuskälla nånstans som skapar skuggorna.
 
Steg åtta,  det sista steget, blir att jag lägger mönster på bakgrunden. Detta gör jag alltid sist för att mönstret avgörd oftast av hur resten av tavlan blev. Många belut tas medan jag målar därför lägger jag bakgrundsfärgen först, sen målar jag motivet och detaljer och sist mönstret på bakgrunden.
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!
 
★ ★ ★
 
Tidigare inlägg:
Purple Crystal: Steg för steg
2

Noll

Just nu känner jag att jag har noll ork över. Jag är så trött och känner hur det trycker över näsan och kinderna av en kommande förkylning. Och det är verkligen inte rätt tid för det just nu. I helgen ska jag på en spelning och behöver min röst för att klara av att sjunga och nästa vecka har jag 2 uppgifter som ska lämnas in och ett pitch att hålla. Jag kan bara inte bli sjuk nu. Jag ska försöka hålla tempot nere under dagen och håller tummarna att kroppen tar hand om det.
 
 
Annars har veckan kickstartat med en massa roliga saker. Första kursen för terminen är i digital videoredigering, nollningen satte igång med fadderbjudning i måndags och imorgon ska jag öva inför spelningen på fredag. Får väl se hur mycket jag orkar och klarar av utan att bli sjuk. Skolan går såklart i första hand men jag trivs när det händer mycket och när saker har ett högt tempo. Jag vill ha möjlighet och ork att göra allting.
 
 
Skjorta Lindex | Jeans Second Hand

Wonder Sisters weekend

 
I helgen var min syster på besök. Våra föräldrar var på en helgtripp till Luleå så då fick Ester bo hos oss. Fredagen var lugn och kreativ. Vi målade, pratade och såg dystopiska kärlekshistorien Equals. Jag gillade den men min entusiasm delades inte av Markus och Ester.
 
 
På lördagen slog vi följe med min bror Emanuel och Matilda och åkte till Leos Lekland. Det är fantastiskt hur mycket energi vår lilla Helmet har. Vi turades om att springa runt och leka med honom och blev alla uttröttade innan honom. Sista timmen satt jag i cafeterian, drack lite kaffe och läste mama medan Helmer och Ester åkte några sista varv i rutschkanan.
 
 
På söndagen gick vi först på gudstjänst i Grisbackakyrkan och efter lunch var vi och tittade på Esters fotbollsmatch. Mina syskon fortsätter att överraska. När jag får chansen att prata med dem får jag alltid reda på något nytt om dem. - Om deras liv, åsikter, personlighet och intressen. Särskilt Ester är inte som jag minns henne och sakta börjar jag inse att hon inte är ett barn längre. 
Visa fler inlägg