the Storm and the Phoenix

 
För några dagar sen så blev jag klar med denna målning och här kan ni se hur tavlan har förändrats från att jag la första lagret färg till att den blev helt klar. Från början till slut. Jag kallar den för the Storm and the Phoenix och jag tycker att resultatet blev så bra. Jag vet att jag har sagt det om allt jag har visat upp här på sistone men jag har verkligen blivit så nöjd med det jag har målat den senaste tiden.
 
 
Namnet the Storm and the Phoenix kommer från X-men. Ororo Munroe och Jean Grey är två av dem större karaktärerna i X-men serierna. Dessa superkvinnor kallas också för Storm och Phoenix. Storm är Ororos "smeknamn" och beskriver hennes krafter. Enkelt förklarat så har hon förmågan att manipulera vädret. Medan Phoenix är Jeans alterego. The Phoenix är en kraft eller en person som finns i hennes huvud som i olika senarion tar kontroll över hennes kropp. Tavlan föreställer inte dem men är inspirerad av dem.
 
 
Dem akrylpennor som jag köpte när jag målade a study in pink var till stor hjälp när jag skulle måla alla linjer och mönster i bakgrunden och på kropparna. Tycker att det är lite trixigt med pensel. Stråna i penseln spretar ofta och lämnar fula små streck och stänk på tavlan eller så blir linjerna tjockare än vad jag vill ha dem. JAg gillar att färgen i dessa pennor ser ut som den akrylfärg jag har på resten av tavlan. Det ser inte ut som att det är målat med pennor.
 
 
Nu är jag dock i någon form av svacka. Har försökt skissa fram någon ny idé men jag blir bara missnöjd. Jag skissar och suddar, knycklar ihop papperet och börjar om och vet inte alls vad jag ska göra härnäst. Det är detta stadie, början som jag tycker är jobbigast. Jag har i regel svårt att börja på något för att jag har för höga krav på mig själv. Jag är i helt fel tankebanor. Tänker att skissen måste se ut exakt som den färdiga tavlan fast jag vet att det aldrig blir så. En skiss ska bara formulera en tanke, illustrera en idé och inte spå resultatet. 
Konstnär Sandra Nobre

Den påminner lite om en blandning av mina två egna verk The Carnival (Tjejerna) och The golden pineapple (Mönstrerna i bakgrunden). Roligt, om nu så är fallet, att se din ihopkomponerade tolkning! Den är cool!

Svar: Tack! Jo jag har följt dig väldigt länge och inspireras mycket av dina målningar. Har inte riktigt hittat rätt i mitt eget uttryck så just nu inspireras jag mycket av andra konstnärer.
Evelina ★