SKAM säsong 4

Happi day, #HappiChallenge, trailern till säsong 4 av SKAM ligger nu uppe. 
 
 
Detta är så kul för säsong 4 är den första jag kan vara peppad inför innan den släpps. Jag började se SKAM när såsong 3 skulle släppas på Svt. Jag sträcksåg säsong 1 och 2 och någon vecka efter att jag sett klart säsong 2 släpptes säsong 3. Så jag han aldrig vara peppad inför dem tidigare säsongerna. Ironiskt nog kommer detta att bli den sista säsongen av SKAM. 
 
Sana kommer att vara huvudpersonen i denna säsong och det kom väl egentligen inte som någon överaskning men jag hade verkligen hoppats på att det skulle vara Vilde. Fina Vilde som inte inser hur fin och bra hon är, osäker, närhetssökande och trög i sin insikt kring vilka som är hennes riktiga vänner. 
 
 
Jag blir så ledsen när jag hör hur folk irriterar sig på Vilde. För att hon var jag. I högstadiet och gymnasiet var jag som Vilde. Jag sökte också upp folk för att få bekräftelse, hade problem att äta och spyde upp maten på toaletten, jag försummade mina riktiga vänner för att få vara med dem populära och fick kommentaren "du kommer aldrig att få någon pojkvän för att du är så tjock och konstig." Flickor som Vilde får aldrig vara huvudkaraktärer utan på sin höjd den större birollen.
 
Vildes karaktärsutveckling, romanser och identitetsresa får alltid andra platsen och berättas i genom andras ögon. Enda anledningen till att vi får veta hur det går för henne är för att hon är vän med huvudpersonerna, att hon rör sig på samma platser som dem viktiga karaktärerna och att pojken som i säsong 3 faller för henne är en av Isaks vänner. Och till och med då, när någon äntligen bekräftar henne och tycker om henne för den hon är, så är motivationen för storyn att Magnus ska få den tjej han vill ha inte att Vilde ska få välja. Jag gillar ju verkligen Magnus. Han är förstående, snäll och trogen. Han är den typen av kille som jag önskar att jag hade hittat, istället för dem jag råkade ut för. Och Vilde verkar gilla honom men problemet är att en inte vet säkert. För allt vi vet om Vilde ses och berättad genom någon annans ögon. Hon får aldrig vara huvudrollen i sin egen historia vilket gör mig ledsen. För det säger mycket om vilken roll flickor som hon borde nöja mig i att få. 
 
Men alla underskattar flickor som Vilde. "För hon är den tuffaste av oss och den första jag hade tagit med mig ut i krig."

Tryck gärna på det lilla hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!
 
☆ ☆ ☆ 
 
Tidigare inlägg: