Recept, Vegan #HappiChallenge

Pizzabullar (Vegan)

Jag försöker hitta nya sätt att göra vardagen lyxigare och ett sätt jag verkligen gör skillnad är att laga god mat. Så i enlighet med vardagsglädje och #HappiChallenge, som börjar idag, ska ni få ett toppen tips i receptväg. Pizzabullar. Det är helt vanlig pizza fast förklädd till en bulle. Dessa bullar är super som lunchlådor eller som matsäck till utflykter. Dem är toppen att bjuda småbarn på då dem inte är kladdiga och är dessutom toppen som vardagsmiddag om en vill piffa upp en grå dag eller bara värna vardagsglädjen.
 
 
15 - 20 BULLAR beroende på vilken storlek du gör dem.
 
INGREDIENSER: deg
2 ½ tsk torrjäst
1 tsk socker
2 dl ljummet vatten
5 dl vetemjöl
2 msk olivolja/rapsolja
1 tsk salt
 
1. Blanda jäst, socker, olja och vatten i en bunke.
 
2. Tillsätt salt och mjöl rör ned och knåda till en smidig och lite kletig deg (tillsätt nån msk vatten om degen känns torr eller lite extra mjöl om den känns fuktig). Ett bra knep för att hindra degen från att klibba fast i fingrarna, när du ska knåda den, är att smörja in fingrarna i olivolja/rapsolja.
 
3. Lägg degen i bunken och täck övre den med folie. Låt degen jäsa i ca 30 min. Medan vi väntar förbereder vi pizzasåsen.
 
INGREDIENSER: sås
olja, till stekning  
1 gul lök (hackad)
2 vitlöksklyftor (hackad)
2 msk tomatpuré
1 tsk basilika
½ tsk paprikapulver
½ tsk salt
½ krm peppar
1 ½ dl passerade tomater
1 tsk balsamvinäger
 
1. Sätt spisen på medelhög värme, häll lite olja i en kastrull och fräs den hackade gullöken och vitlöken tills den är mjuk och glansig.
 
2. Häll i vinet och låt såsen koka i någon minut.
 
3. Tillsätt tomatpurén, basilikan, paprikapulver, salt, peppar och dem passerade tomaterna. Sänk värmen på spisen och låt allting sjuda utan lock i 20 minuter tills såsen har tjocknat.
 
4. Dra kastrullen av plattan, häll i balsamvinäger, rör om och låt såsen svalna. Den behöver vara nästintill kall när du brer den på degen.
 
 
BULLARNA
Sätt ugnen på 225°C.
 
1. Kavla ut degen tills den är jämn och tunn.
 
2. Bred på tomatsåsen. Tänk på att inte ha lika mycket pizzasås som du skulle ha på en vanlig pizza. Det ska inte droppa sås från bullarna.
 
3. Rulla ihop degen längs med långsidan. 
 
4. Dela degen i bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 25 - 30 minuter.
 
Hoppas det smakar!
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!
Days by Johanna

Ser riktigt gott ut

Svar: Dem smakar gott också ;-)
Evelina Östlund

Netti Starby

Vilket härligt recept och pizzabullarna ser verkligen goda ut! <3 Kramis

Svar: Tack! Ärvt det av mamma kan en säga. 😉 Men har ändrat det lite. kram
Evelina Östlund