Outfits från v.ä.n.n.e.r. som håller än idag

En serie som jag ständigt ser och som jag för länge sedan tappat räkningen på hur många varv jag har sett är v.ä.n.n.e.r. Jag har älskat denna serie sen den gick på TV och jag tycker fortfarande att majoriteten av skämten är lika roliga. Något som har hänt de senaste tiden är att jag mer och mer har börjat lägga märke till hur Rachel, Monica och Phoebe klär sig och hämtat lite stil inspo från dessa fashionabla vänner. De tidiga säsongerna är fullspäckade med fint 90-tals mode.  Låt oss ta en titt.
 
 
Här har jag valt ut några av Phoebes mer nedtonade outfits. I serien är hon den med bohemisk stil som älskar missmatchande plagg och massor av färg. Jag blir så glad av Phoebe för att hon är så udda och det speglas i hennes stil. Älskar dem långa kjolarna, dem vågade klädvalen och att hon aldrig förädras.
 
 
Rachel är den som håller det enkelt, hon jobbar trotts allt med mode. Hon har ofta enfärgade plagg och jeans material. Enkelt att match och passar till det mesta. Om hon har mönstrat så är resten av hennes outfit neutral. Hon är också den som kan få Adidasbyxor och en oversized sporttröja att se stylish ut. 
 
 
Mina favoritlooks hos Monica är när hon inte klär upp sig så mycket utan rockar byxor, linne och en cardigan. Särskillt snyggt ihop med pagen hon hade ett tag. Hon känns som den som hade mest avslappnad stil. Skillnaden mellan henne och Rachel är att hon alltid har någon detalj som gör outfiten rolig. Ett par hängslen, ett halsband eller en udda cardigan.
 
 
När jag började se serien när jag var liten såg jag den för att jag tyckte att den var rolig. Nu är det istället att jag är gammal nog att kunna relatera till karaktärerna och dem problem dem går igenom. Serien sändes mellan 1994 och 2004 och det speglas i skämten och sättet visa frågor behandlas. Serieskaparna tyckte t.ex att det räckte som personlighetsdrag för Carol och Susan att vara lesbiska. Vi vet egentligen inte så mycket mer om dem som personer än att dem är lesbiska och utifrån det ska vi definiera hela deras personlighet. Det dras ständigt skämt på bekostnad av homosexuella, transpersoner m.f. och under hela serien så ska vi konstant tycka synd om Ross, trotts att han är ett riktigt as större delen av tiden. Det är också helt oproblematiskt att de använde "See you girls later" (och liknande) som en skämtsam kommentar. Exempelvis när Monica klarat av något som inte Chandler och Joey kunde eller när någon "kommer på" Chandler och Joey med att visa ömhet mot varandra. Det finns problematiska aspekter att lyfta och diskutera men trotts detta är v.ä.n.n.e.r. en av mina favoritserier just för att jag aldrig tröttnar på den.
 
Vad tycker ni om v.ä.n.n.e.r.? Vilket varv av serien är ni inne på?

 #HappiChallenge
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!
Anna Munkhammar

Håller helt med om outfitsen. Jag har inte sett vänner-serien, konstigt med tanke på att jag är i "rätt årgång". Jag läste däremot ganska nyligen ett blogg inlägg från Lady Dahmer tror jag att det var där hon skrev om att de hade en karaktär "fat monica". Kändes inte helt ok som det beskrevs. Men ibland kan jag gilla serier även om de inte är helt pk :-) Man får ta det lite för vad det är, speciellt med äldre serier.

Svar: Jo det är precis så jag också tänker. Att en får ta det med en nypa salt. En måste på nått sätt kunna njuta och låta sig underhållas av serier, film och annan media även om det finns aspekter som är negativa. Det viktiga är att vi ifrågasätter och utmanar vad vi ser så att karaktärer som fat Monica inte fortsätter vara ett skämt.
Evelina