Gilmore girls: A year in the life (SPOILERS)

Jag har äntligen tagit mig i kragen och sett den nya säsongen av Gilmore girls. Jag ville se om hela orginalserien innan jag såg den nya så det har fördröjt mitt tittande. Och det finns själklart mycket att säga om denna nya säsong på en av mina favorit serier. Men nu tänkte jag bara lista mina top 8 favoritögonblick i den nya säsongen. 
 
Inlägget innehåller SPOILERS!
 
 
8. LORELIES BÄSTA MINNE AV RICHARD
De två äldre kvinnorna Gilmore har aldrig varit kända för att hålla sammas men ibland så är det mer specifika konflikter än bara den allmäna oredan som finns mellan dem. Konflikten mellan Lorelie och Emily i a year in the life kretsar mestadels kring en insident på Richards begravning när Lorelie inte kan komma på något fin minne av sin papap och istället berättar historia som inte direkt visar han sbästa sidor. I sista avsnittet löser sig det hela när Lorelie ringer Emily och berättar om hur Richard ett år såg till att hon fick den bästa födelsedagen hon någonsin haft.
 
 
7. THE LIFE AND DEATH BRIGADE
Ooo vad jag njöt av denna scen. Avsnittet när Rory ska skriva ett repotage för the Yale Daily News är ett av mina favorit avsnitt och jag hade hoppats att the life and death brigade skulle få en honorary mention i a year in the life. 
 
 
6. LUKE & LORELIES BRÖLOPP 
I a year in the life är Luke och Loreli fortfarande tillsammans men dem har inte gift sig och i slutet av den nya säsongen så bestämmer dem sig för att göra slag i saken. Kurt ansvarar för dekorationerna och dagen innan vigseln kommer han till Lorelies hus och är förtvivlad för att han har förstört hela bröllopet. Dramatisk som han är så ligger han på Lorelies soffa och mumlar om att han tog i för mycket och hur ledsen han är över att han förstört deras dag. Senare får vi se att Kurts over the top dekorationer är helt rätt för Luke och Lorelie. I alla fall för Lorelie. Hon är som ett litet barn på julaftonnär hon går runt på torget i Stars Hollow och ser hur hennes bröllop blev. 
 
5. JESS
I orginal serien var han en omogen bad boy som gjorde allt för att göra raka motsattsen till vad andra förväntade sig av honom. Detta ledde också till att han var ett riktigt as mot Rory och därigenom sumpade deras förhållande. I slutet av orginal serien får vi veta att han har tagit sig i kragen och skaffat sig ett jobb, bokstavligen, och ångrar hur det belv för honom och Rory. När vi träffar honom i a year in the life är han den stabila som ger goda råd och inspiration till både Rory och hans morbor Luke. Vi får också veta att han fortfarande har känslor för Rory, vilket hon aldrig får veta. 
 
4. THE 4 LAST WORDS
Cirkeln är sluten. Rory är lika gammal som Lorelai var i första avsnittet av orginalserien och med dem 4 sista orden i sista avsnittet har hon hamnat i sin mammas fotspår. Genom seriens gång har vi fått se Rory bli mer och mer lik sin mamma men samtidigt växa och bli helt sin egen person. 
"Mom. I'm pregnant."
 
3. MINNENA AV RICHARD
Rory ska skriva en bok om henne och Lorelies liv och när hon bestämer sig för detta åker hon hem till det hus som nu bara är Emilys då Richard har gått bort. Huset står tomt och när Rory nu är ensam ihuset börjar hon minas episoder från sitt liv som utspelat sig i detta hus. Vi får därför se scener ur orginalserien av Rory, Lorelie, Emily och Richard som äter middag tillsammans och vi får höra fragment av samtal som har ägt rum i detta hus, Sisst går Rory in i Richards arbetsrum och när hon slår upp dörren sitter han där som om tid inte har passerat, som om han fortfarande lever och har väntat på henne. Här i Richards arbetsrum skriver hon de 3 första kappitlerna till sin bok.
 
 
2. EMILYS RESA
Hon spenderar ett år med att sörja Richard. Hon har varit tillsammans med Richard hela sitt vuxna liv och byggt sitt liv tillsammans med honom. Nu när han är borta vet hon inte vem hon är. Hon försöker hitta tillbaka till sitt gamla liv men inser att hon inte är samma person som hon var tidigare och att hon inte vill vara en del av den världen längre. Emely är den karaktär som är mest intressant att följa i a year in the life och den som får den mest ihågkommna scenen i hela säsongen. När hon läxar upp DAR damerna som hon tidigare har kännt sig som en dela av. Men nu när hon hittat sig själv och vem hon är utan Richard inser hur hon löjlig hon tycker att den världen är. Hon blir mer lik sin dotter och börjar också förstå Lorelie bättre på grund av det.
 
1. INTROT TILL FÖRSTA AVSNITTET
Allt vi ser är en svart ruta och det vi hör är röster. Röster från karaktärerna som säger minnes värda citat från orginal serien. Jag fick så mycket goose bumps och jag kände till och med en klump i magen av sista citatet "I smell snow." I loved it.
 
#HappiChallenge
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!
thea

håller verkligen med dig om allt! även om jag var lite besviken på mycket också (de här avsnitten kändes stundtals lite krystade för mig) så var de också fyllda av så många fina ögonblick! <3

Svar: En stor anledning till att jag gillade dem så mycket var ju nostalgi. Det var kul att återse karaktärerna och stats hollow men det fanns saker som inte alls var bra. Musikalen t.ex vem tyckte att det var en br idé att ha 15 min lång sektion med dåliga musikalnummer i mitten av avsnitt 3!!???
Evelina