En kladdig början

 
Jag har börjad kladda på en ny målning. Eftersom jag följer Monthly Makers utmaningen och därför ska skpa någonting utefter ett tema varje månad så blev apriltemat Djur min inspiration till denna tavla. 
 
 
Det jag har märkt är svårast för mig att få till är att använda färger som inte står i för stor kontrast till varandra. Det är enkelt att använda en färg på backgrunden och sen använda mycket svart och vitt på motivet men det känns så tråkigt. Jag gillar tavlor med mycket färg och många lager och därför vill jag måla sådana tavlor.
 
 
Min plan för denna rävkvinna är att använda rött, rosa och brunt. Dessa färger passar bra ihop för att dem ligger granne med varandra på färgskalan. Men det kan nog behövas någon kontrastfärg ihop med dessa också men jag vet inte vilken än.
 
 
Jag har märkt att målandet är ett jättebra sätt för mig att komma ner i varv och rensa tankarna. När jag sitter och målar så experimenterar jag väldigt mycket och provar det jag känner för i stunden. Planeringen sker innan och sen är det inte alltid jag följer den. Jag uppmanar er verkligen att ge er själva tid att göra det ni tycker om. Det prestigelösa som bara är roligt. #HappiChallenge.
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!