Bokhyllan

I enlighet med #HappiChallenge och att jag känner att jag behöver lite positiv energi och läspepp tänkte jag tipsa om en pågående serie som finns på youtube som jag tycker om väldigt mycket. Hittills har det säppts 6 avsnitt och serien heter Bokhyllan. Serien är ett samarbete mellan Storyfire och Akademibokhandeln. En ska få följa med hem till 15 kända författare och kikar in i deras bokhyllor. Mycket boktips och fina små intervjuer med inspirerande personer. Mina favoritavsnitt är dem med Ebba Witt-Brattström, Ellen Ekman och Sandra Beijer.
 
 
Ebba Witt-Brattström är litteraturprofessor, feminist och författare. hennes senaste bok heter Århundradets kärlekskrig och handlar om ett äktenskap som havererar. Hon pratar om hur hon sorterar sin bokhylla efter vad som har inspirerat henne när hon skriver.
 
 
 
Ellen Ekman är serietecknare och illustratör, mest känd för strippserien Lilla Berlin. 2016 debuterade hon även som barnboksillustratör med boken Veckan före barnbidraget. Ellen pratar om sin kärlek till serier och om hur ingenting i hennes hem är helt för att hon har katter.
 
 
Allas vår Sandra Beijer är geniet bakom bloggen niotillfem, hon skriver krönikor och är författare. 2014 gavs hennes debutroman Det handlar om dig ut och hennes andra heter Allt som blir kvar. Ni kan läsa mina tankar om boken här. Sandra pratar om vad hon läser när hon skrev sin böcker. Att inspirationen till hennes senaste bok gick i domedagsandar och att hon sorterar sina böcker efter färg.
 
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!