Mitt magiska jag

Jag har ända sen jag kunde läsa varit ett stort fan av Harry Potter böckerna och något av det bästa som hänt sen 7 boken kom är pottermore. Jag har haft en användare där sen det bara var på beta stadiet och jag tänkte att vi kör en genomgång på min resa där.
 
Från början var en tvungen att utforska böckerna och läsa sig fram till dem olika händelserna för att exempelvis få sin stav hos Ollivanders i Diagongränden. Min stav är i hassel trä, medellång, lite böjlig och med en kärna av enhörningshår.
 
 
När jag kom till sorteringen i bok 1 sorterades jag in i Ravenclaw.
 
 
Sen uppdaterades sidan och då kunde en välja mellan att återta sitt gamla elevhem eller sorteras på nytt. Det hade gått 4 – 5 år sedan jag sorterade mig första gången så jag var nyfiken på om jag skulle få samma resultat. Vilket jag inte fick. Andra gången jag sorterade mig hamnade jag i Slytherin.
 
 
 
I och med att Fantastic Beasts and Where to Find Them snart kommer på bio så har J.K. Rowling presenterat Ilvermorny (den amerikanska trolldomsskolan) och en kan sortera sig in i deras elevhem också. Jag hamnade i Pukwudgie. Enda nackdelen är ett en inte får reda på så mycket om elevhemmens egenskaper.
 
 
Det senast jag gjort på Pottermore är patronustestet och som jag har väntat på att detta ska komma. Detta peppade jag inför redan när sidan kom och jag insåg att när en kommer till bok 3 borde en få sin patronus. Jag fick reda på att min patronus är en Tortoiseshell cat (en sköldpadda). Någon annan som har pottermore?

Body love

 
Det är som med always reklamen. Ja syftet är att köpa deras varor men det gör inte budskapet mindre viktigt. Lane Bryant är en amerikansk klädkedja som tillverkar plus size-kläder och har tidigare hyllats för sina kontroversiella reklamfilmer. För några dagar sedan släpptes deras nya reklamfilm ↑ som har fullt fokus på kurvor. Skådespelarna Gabourey Sidibe och Danielle Brooks och modellan Ashley Graham Visar upp sina kurvor till kommentarerna dem har fått utstå via sociala medier. ”Ingen borde vara bekväm i att ha storlek 44” och ”ingen borde bli hyllad för sin vikt” är några av kommentarerna som dem fått. Men det är inget deprimerande över den. Dem vill förmedla styrka och body love.

Cozy chilly moments

Mitt bästa tips i klädväg inför kalare höstdagar och så småningom vintern är ponchos. Snygga och mysiga, som att gå runt i en filt.
 
 
Dem brukar dyka upp kring den här tiden på året, båda enfärgade och mönstrade. Har bland annat sett några på HM och gina tricot har jag sett två som jag tycker är fina (här och här).
 
 
Den jag har just nu är från HM. Jag köpte den förra hösten och bodde i den under vintern.