Veganska våfflor

I måndags så var både jag och Markus hemma hela dagen. Både för att jag kände mig lite krasslig och för att vi hade beställt hem möbler från IKEA som kom då. Möblerna kom på morgonen vid 9 så vi spenderade förmiddagen med att montera möbler och inreda lägenheten. Sen när dagen började dra sig mot lunch gjorde vi våfflor som jag längta efter ett tag nu.

 
Sen vi slutade äta och dricka mjölk så har jag inte hittat något bra recept på våfflor. Smeten har alltid blivit för lös och våfflorna har inte blivit fasta nog och då fastnat i järnet. Men nu har jag äntligen lyckats!
 
 
Så här gör du VEGANSKA VÅFFLOR fria från ägg och mjölk.
Ca 5 st

INGREDIENSER
50 g mjölkfritt margarin
2,5 dl soja- eller havremjölk
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk socker
1 tsk bakpulver

GÖR SÅ HÄR
Smält margarinet i en kastrull. Vispa ihop samtliga ingredienser i en skål. Grädda våfflorna i våffeljärn, beräkna ca 1 dl smet per våffla.