Ögonblick från sommaren

 
Våran sommar blev turbuelt och lång. Vi reste lite hit och dit och försökte få sommaren att gå. Både jag och Markus gillar sommaren men just denna sommar ville vi inte vara lediga. Först åkte vi till Markus mamma i Ullånger tillsammans med Markus bror Isak. Vi spelade minigolf, gick på kappelgudstjänst, åt massor av glas och jag läste böcker för nöjes skull första gången på vad som kännes som en evighet.
 
 
Helmer lärde sig gå och spring och såg till att farmors blommor inte torkade ut i sommar solen.
 
 
Efter Ullånger åkte vi till Markus stuga i Fällsvik i Höga kusten. Här träffade vi Markus pappa, hans farbror och faster och två av hans kusiner. Helmer blev självklart stor favorit.
 
 
Helmer fick en ny vän i farfars hund Mattis och dem båda avskydde att bada i havet. Men leka i sanden var en stor hit.
 
 
Jag lagade pannkakor 5 gånger på en vecka och sen åkte vi vidare till Skellefteå där mina föräldrar har sin sommar stuga.
 
 
Där läste jag magasin istället för böcker och Helmer lekte varje dag i sandlådan som morfar byggt åt honom.
 
 
Han lekte också mycket med min systers marsvin och min kusins Saras kanin. Han älskar verkligen djur. Vi hade grillkvällar med mina kusiner, for på Finnfors kraftverksmuseum och var en kort sväng på trästockfetivalen. Allt som allt blev det en bra sommar med många äventyr och upptäckter. Främst för vår lilla stjärngosse.