Ögonblick från sommaren

 
Våran sommar blev turbuelt och lång. Vi reste lite hit och dit och försökte få sommaren att gå. Både jag och Markus gillar sommaren men just denna sommar ville vi inte vara lediga. Först åkte vi till Markus mamma i Ullånger tillsammans med Markus bror Isak. Vi spelade minigolf, gick på kappelgudstjänst, åt massor av glas och jag läste böcker för nöjes skull första gången på vad som kännes som en evighet.
 
 
Helmer lärde sig gå och spring och såg till att farmors blommor inte torkade ut i sommar solen.
 
 
Efter Ullånger åkte vi till Markus stuga i Fällsvik i Höga kusten. Här träffade vi Markus pappa, hans farbror och faster och två av hans kusiner. Helmer blev självklart stor favorit.
 
 
Helmer fick en ny vän i farfars hund Mattis och dem båda avskydde att bada i havet. Men leka i sanden var en stor hit.
 
 
Jag lagade pannkakor 5 gånger på en vecka och sen åkte vi vidare till Skellefteå där mina föräldrar har sin sommar stuga.
 
 
Där läste jag magasin istället för böcker och Helmer lekte varje dag i sandlådan som morfar byggt åt honom.
 
 
Han lekte också mycket med min systers marsvin och min kusins Saras kanin. Han älskar verkligen djur. Vi hade grillkvällar med mina kusiner, for på Finnfors kraftverksmuseum och var en kort sväng på trästockfetivalen. Allt som allt blev det en bra sommar med många äventyr och upptäckter. Främst för vår lilla stjärngosse.

Elegance is the only beauty that never fades

 
Här om dagen var det bara det visserligen bara tisdag men jag kände ändå att jag ville klä upp mig lite extra, bara för att det var länge sen jag gjorde det sist.
 
 
Jag fönade till håret och la ned lite extra tid på att få till vingar med eyelinern.
 
 
Och sist satte jag på mig en grå men ändå lite finare, eller elegantare, klänning. Denna är från vero moda.

Veganska våfflor

I måndags så var både jag och Markus hemma hela dagen. Både för att jag kände mig lite krasslig och för att vi hade beställt hem möbler från IKEA som kom då. Möblerna kom på morgonen vid 9 så vi spenderade förmiddagen med att montera möbler och inreda lägenheten. Sen när dagen började dra sig mot lunch gjorde vi våfflor som jag längta efter ett tag nu.

 
Sen vi slutade äta och dricka mjölk så har jag inte hittat något bra recept på våfflor. Smeten har alltid blivit för lös och våfflorna har inte blivit fasta nog och då fastnat i järnet. Men nu har jag äntligen lyckats!
 
 
Så här gör du VEGANSKA VÅFFLOR fria från ägg och mjölk.
Ca 5 st

INGREDIENSER
50 g mjölkfritt margarin
2,5 dl soja- eller havremjölk
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk socker
1 tsk bakpulver

GÖR SÅ HÄR
Smält margarinet i en kastrull. Vispa ihop samtliga ingredienser i en skål. Grädda våfflorna i våffeljärn, beräkna ca 1 dl smet per våffla.