If only Millennials were allowed to wote

 
Jag som många andra trodde att vi skulle få se USAs första kvinnliga president väljas och visa flickor över hela världen att kvinnan är lika mycket värda och vi kan göra vad som helst. Undersökningar visar att Hillary Clinton hade vunnit stort om endast unga hade fått rösta i valet. Men det blev inte så. USA har sagt sitt och det blev Donald Trump som blir deras nästa president.
 
Något vi inte kan göra nu är att blunda för detta, dumförklara Trump och alla som röstat på honom och låtsas som om allt bara är ett stort skämt. Istället för att låta negativa känslor ta över bör vi göra något för att skapa förändring eller "göra något kreativt" och vara produktiv. En rasistisk och sexistisk man som vill ta bort år av sociala framsteg har valts till president. En man som vill bygga upp murar snarare än att odla medkänsla och acceptans. Men hatet har inte vunnit och vi behöver inte bara titta på på avstånd. Vi behöver alla stå fasta och engagera oss i politiken. Om alla gör lite kan vi tillsammans åstadkomma mycket. Om Trump får igenom sina idéer som han presenterat under dem senaste månaderna så betyder det att dem som redan är starka kommer få det lättare och dem svaga kommer tryckas ned och få det mycket svårare. Vi behöver visa värme och kärlek. Öppna upp, hjälpa mer och inte acceptera något skit. Acceptera valresultatet och stå fast vid medkänsla och enighet.
Zyllah

Du har verkligen så himla rätt. Jag vet att i en demokrati så är alla röster lika mycket värda, men det är nästan så att man önskar att det främst var unga som röstade när de här händer. De äldre vita medelklassmännen som (oftast enligt vad jag läst) röstar på honom kommer inte behöva leva med konsekvenserna av det som Trump möjligtvis skulle kunna ställa till med i hela sitt liv, det behöver dock de i vår ålder. Det är också lite konstigt hur en nation som ofta skryter om hur duktiga vi i västvärlden är gör en av världens mest hemska människor till den mäktigaste människan i nästan hela världen.

Svar: Så sant. Jag tänker mest på min son, alla hans kompisar och alla unga som kommer få leva i konsekvenserna av detta handlande och av Trumps presidentskap. Kännde likadant om Brexit. Så klart att demokratin är viktigt och att alla röster ska vara lika mycket världa, men jag önskar att fler tänkte på nästa generation och inte bara på sig själva. Vi har ett ansvar.
EVELINA