Saker som hindrar mina mål

 
JAGA PERFEKTION
Alla som känner mig vet att jag är en perfektionist när det kommer till min kreativa sida. Jag pillar och pillar i all oändlighet tills jag har passerat gränsen för lagom. Kill your darlings (att lära sig att allt som är snyggt inte är nödvändigt) är inte min starka sida. Jag vet också att det är meningslöst att jaga perfektion. För jag känner gång på gång att min strävan efter perfektion suger ut all min energi. Så det är något som jag jobbar på, ständigt. Jag kan känna att jag bara vill lägga ned och sluta. Jag kan sitta på golvet med min kamera och gråta i frustration över att jag inte kan få mina foton att se ut på ett visst sätt. Jag kan sitta med ett redigeringsuppdrag och känna att jag inte vill lämna in bilderna för att dem inte blev som jag tänkte. Detta är något jag kämpar med att komma runt för det står i vägen för mitt skapande och mina mål. En behöver inte alltid ha kontroll och att göra små misstag här och där är det enda sättets om vi lär oss och blir bättre.
 
JÄMFÖRA SIG MED ANDRA
Vi lär oss att jämföra oss med andra. Att sätta det vi gjort bredvid någon annans och avgöra vem som lyckats bäst. Jag minns i grundskolan när en fick höra av lärare och andra vuxna hur duktiga och bra betyg vissa hade och vilka talanger dem besatt. Men inga ord om oss som hade bara bra betyg. Vi lär oss att inte nöja oss med det som är medelmåttigt. Att sikta högt. Och vad är det som är så fel med det? När en slösar tid på att jämföra sitt liv, sina mål och verk med andras så kan det inte bara bli destruktivt för en eget skapande, en kan sluta försöka. Det kan verka som om andra har det enklare att dem har ett bättre jobb, mer pengar, är mer kreativa och har kommit längre. Men alla kämpar vi med avundsjuka och vi går alla igenom jobbiga perioder, även om vi inte delar dem med resten av världen. Försök se allt du själv har lyckats med. Se hur långt du har kommit och vart du har varit och vart du är nu. Försök ha en positiv ingång och fortsätt framåt.
 
 
RÄDSLAN ATT MISSLYCKAS
Alla framgångsrika människor har behövt övervinna många hinder och rädslor för att komma framåt. Jag har lärt mig att om jag vill nå dina mål måste jag utmana mig själv och även göra det som jag är rädd för och det som känns svårt. Min vilja att nå mina mål måste vara större än min rädsla att misslyckas. Det är inte är så farligt att misslyckas.
 
BORTFÖRKLARINGAR
Ursäkter och bortförklaringar är inget som någon är främmande för. Vi intalar oss att vi inte har nog med tid, att vi är för trötta eller att vi gör det senare. Eller så är vi för rädda för att testa. Vi intalar oss att vi inte har det i oss. Jag har sett att alla dessa ursäkter står i vägen för att jag ska kunna ta ansvar för och göra det jag egentligen vill. Jag har lagt tid på bortförklarningar och negativa tankar istället för att prova, våga och bara lita på att min vilja att nå min dröm räcker.
 
SLUTA NÄR DU ÄR PÅ TOPP
När jag är inne i en kreativ zon ska jag inte sluta inte skapa. Utan ta vara på min energi och skaparglädje. Det är i den oplanderade kreativiteten som det allar finaste uppstår.
När du får en ide, genomför den. Låt inte din låga dö. ta vara på alla galna kreativa tankar och idéer. Spåna och testa, även om det verkar orimligt eller svårt att genomföra en vet aldrig vart saker kan leda.