Pannkakor (Vegan)

 
Ibland när vi har lite extra tid på morgonen, och är sugen på att göra något extra av dagens första mål, kan det hända att det serveras pannkakor på våra 30 kvadrat. Men både jag och Markus tycker att det är lite för mycket dessert över denna rätt så vi gör oftast en liten fullkorns variant. Så här gör vi:
 
Ca 4 portioner
 
INGREDIENSER
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
6 dl havremjölk
2 msk Rapsolja
1 krm Salt
25 g Smält margarin (Carlshamn)
 
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Vispa ihop oljan, mjölken och det smälta margarinet i en bunke.
Rör ned de torra ingredienserna.
Ta fram stekpannan och häll i en liten mängd smet i mitten av stekpannan, så att storleken på pannkakan är ungefär hälften av stekpannans.
Stek på tills smeten är slut.
Servera med exempelvis bär eller frukt för att inte göra det allt för dessertaktigt.
Hoppas att det ska smaka!