9 saker du inte behöver i din garderob

Det handlar om utrymme och vad du faktiskt behöver. Det finns massor med typer av plagg som bara tar upp plats i garderoben för att dem aldrig används. Här är mina tips på vad du kan fundera på att solla ut för att få mer plats i din garderob. Det kommer också kännas som att du har fler valmöjligheter för alla dem där plaggen som får dig att tänka att du inte har någonting att ta på dig kommer inte att finnas där.
 
 
DET SOM INTE PASSAR 
Har du kvar plagg i din garderob som inte passar? Som du haft ett tag men hoppas på att du kanske en dag kommer att passa i dem igen? Gör dig av med dem. Det är bara en påminnelse om att din kropp har utvecklats och att du inte har samma storlek längre. Du kommer förmodligen bara att känna dig obekväm i dem. Efter att jag fick Helmer så förändrades min kropp mycket. Mindre på vissa ställe större på andra, och det var mycket kläder som inte satt som dem skulle längre. Jag fyllde tre sopsäckar och skänkte bort allt.
 
DET SOM DU INTE ANVÄNT
Om du har plagg som du inte har använt på ett eller till och med två år eller om du har glömt bort att du ens hade plagget i garderoben så ska det bort. Det kommer bara att ta upp massor av plats och du kommer aldrig att använda det. Ge vidare dem till en vän eller skänk dem till röda korset eller någon annan insamling.
 
DET SOM INTE ÄR PÅ MODET
Har du plagg i din garderob som är några år gamla som har passerat sitt bäst föredatum för att dem var trendiga då och endast då. Gör dig av med dem. Visst det sägs att mode går i cykler och att saker blir trendiga igen men vem vet när det blir? Det är inte hållbart att spara perioder av trender i din garderob för att dem kan bli trendiga igen.
 
DET DU BARA MÅSTE BEHÅLLA
Du som jag kanske har plagg i din garderob som du känner att du inte kan slänga av nostalgiska själ. Som min mormor stickade den här åt mig till min student, den kan jag inte göra mig av med. Jo det kan du. Du behöver inte slänga den om den är så pass viktigt för dig att behålla stoppa den och alla andra liknande plagg i en låda och lägg dem på vinden.
 
DET SOM ÄR TRASIGT
Varför sparar vi trasiga saker? Om dragkjedjan är trasig och du har inte tagit dig tid att laga de på ett halvår så är det dags att göra sig av med den. Om plagget hade varit viktigt att behålla hade du lagat den. Jag hade ett par boots som jag älskade och som jag bar hela tiden. Men sen blev klacken lös och jag hade kvar dem för att jag tänkte ta dem till en skomakare för att laga dem. Jag tog till och med fram dem och gick i dem för att jag tänkte att det inte var så farligt som jag mins det. Men ni som gått i trasiga klackar vet hur jobbigt det är. Efter ett år åkte dem i soporna.
 
DET SOM ÄR FLÄCKIGGT
Har du en skjorta med en kaffefläck som inte går bort eller ett par jeans med nagellacksfläckar? Bort med dem. Det är fläckar som inte går bort hur många gånger du än tvättar dem så dem kommer bara att ta upp plats.
 
DET SOM ÄR SMÄRTSAMT
Om du har kläder eller skor som är smärtsamma att använda. Om du har en kläning som sitter lite för tight så det blir svårt att andas eller skor som du aldrig lyckas gå in som bara ger dig blåsor så borde du inte behålla dem. 
 
NOSTALGISKA PLAGG
Ett exempel är balklänningen från studenten som hänger och påminner dig om glada dagar. Men den tar också upp mycket plats. Min hade lager av tyll och tar upp plats åt alla möjliga vinklar och bredgrader. Men jag vill inte slänga den så jag har hängt undan den i förådet i en klädpåse. 
 
DÅLIGA MINNEN
Plagg som bär på dåliga minnen borde du defenitivt göra dig av med. Inte bara för att det är bra att släppa taget om det som gör ont och sårar utan för att om det hänger i din garderob kommer det att bli en daglig påminnelse. Så gör dig av med dem och lev ett ljusare liv.