mars 2016

   
 
 
 
Mars har varit slaskmånaden och det blev mycket frukostbilder i brist på vakra vyer utomhus. Jag skrev också mycket listor och funderingsinlägg bland annat om hur jag tänker kring vad som får finnas i min garderob, hur min kalender ser ut och hur mina hårtankar gick. Jag antog också första utmaningen här på itgirls och skrev om vad jag drömmer om. Båda mina bröder har fyllt år och jag visade hur det såg ut när den äldre blev 20, hade glömt kamernan hemma när den yngre blev 15. Påsken kom och jag påskpysslade och åkte till min sommarstuga och firade påsk med min släkt. Sen fick jag bloggtorka i några dagar pga uppsattsskrivande. Men nu när det är en dag kvar av mars har våren kommit på riktigt till Umeå och jag är så glad och peppad på värmen.
 

Anastasia

 
En film som jag verkligen älskade som barn. Som min bästis ägde på VHS och som vi hade rullandes i bakgrunden medans vi lekte var Anastasia. Filmen är baserad på legenden om den yngsta dottern till Rysslands siste tsar Nikolajs II, nämligen Storfurstinnan Anastasia Nikolaevna av Ryssland. Legenden hävdar att hon i själva verket lyckades fly undan avrättningen av hennes familj under Ryska revolutionen och alltså överlevt.
 
I filmen får vi följa föräldralösa Anya som inte har några minnen från sin barndom. Hon är uppvuxen på barnhem och den enda ledtråd hon har om sitt förflutna är Paris. I hopp om att ta sig till Paris och hitta några spår av hennes familj slår hon följe med två bedragare (Demitri och Vlad) som vill dra nytta av hennes likheter med storhertiginnan Anastasia. Vad Anja inte vet är att Anastasias farmor har utlovat en belöning till den som kan återförena henne med sitt barnbarn och detta vill Demitri och Vlad utnyttja. Anya vill bara veta vem hon är.
 
Något jag verkligen uppskattar med denna film i vuxen ålder är att syftet med filmen är inte att Anja saknar en man i sitt liv och att hennes resa går ut på att bli kär. Hennes relation med Demitri är inte en del av hennes huvudsakliga resa då hon ska hitta sig själv. Historien skulle utvecklas på samma sätt och hon skulle hitta det hon sökte även om hon inte skulle falla för Demitri. Hon behöver inte bekräftelse från honom och hon behöver aldrig räddas av honom. Hennes äventyr handlar om att hitta och återförenas med sin famillj.
 

Glad Påsk!


Påskhelgen är snart över men i alla fall för mig väntar en veckas påskledig (trotts att jag går på universitet). Jag och Helmer har varit och firat påsk tillsammans med mina föräldrar och syskon i våran sommarstuga. Det har varit skönt att skönt att komma bort från Umeå ett tag men stilla och lungt har det inte varit. Helmer har varit i gasen och velat utforska alla skrymslen och vrår och vi har dessutom haft besök av mina kusiner vilket han också tyckte var super spännande. Imorgon åker vi hem till Umeå och till Markus. Hoppas att ni alla har haft en fin påsk.