Hur hanterar en illamående och en lekfull ettåring?

 
Jag fick en fråga i mitt inlägg om min första tid som gravid och tänkte lyfta den frågan i ett eget inlägg.
 
Hur är det att har "morning sickness" och samtidigt ta hand om en liten nyfiken ettåring?
 
Jag kan bara säga att det är tur att vi är två. Det är Markus som har varit pappaledig under våren nu när jag varit gravid. 
 
Jag mådde precis likadant med Helmer. Åksjukeillamående från vecka 6 - 16. Så denna gång var vi förberedda på tröttheten, spyorna, utmatningen, huvudvärken och humörsvängningarna. Men jag kan inte checka ut helt när jag mår illa, trotts att Markus finns. Helmer behöver oss båda och jag behöver fortfarande fungera i min vardag, resa mig upp ta med mig åksjukan och bygga med klossar och natta.   
 
Några saker som jag upptäckte under förra graviditeten, som har funkat även dina gång, är att dricka mycket vatten. Speciellt kolsyrat vatten. När jag illamåendet kom krypandes så drack jag vatten. En annan sak är att alltid försöka äta någonting. Om en oåtergivlig att äta för att det får en att må illa prova att äta något annat. En frukt, bröd, choklad vad som helst så att en får i sig någonting. För om jag inte åt något blev jag logiskt nog hungrig och det gjorde bara att jag mådde ännu sämre och blev ännu tröttare.  Det tredje var att se till att ta frisk luft och att röra på sig. Frisk luft gör mycket det piggar upp, minskar illamåendet och minskar huvudvärken en får av tröttheten. 
 
Men pga att jag har Markus som gärna leker med Helmer och låter mig ta en tupplur mitt på dagen. Och att jag har en underbar liten son som alltid är glad att se mig när jag kommer hem, vill att jag ska natta honom och titta på när han leker gör att jag kan koppla bort illamåendet och annat. Tanken på att vi ska bli välsignade med en till som han gör att det genom allt är ljuvligt att vara gravid.