Hur du inte organiserar upp ditt liv

 
DIN KALENDER ÄR INTE DITT MANUS
Jag är en stor förespråkare för planering och särskilt i form av den gamla hederliga kalendern. Men den största nackdelen som kommer med att ha ett väl planerat liv och en kalender som visar detta. Som har dagen upp punkterad med möten, föreläsningar och lunchdater blir att det kan bli som ett manus som ska följas ner till sista repliken. Så ska det inte vara. En kalender har en för att samla saker som kan vara bra för en att komma ihåg och för att få en översikt över sina dagar och veckor. Men om en missar att gå på någonting eller väljer att ta sovmorgon istället för att gå på en föreläsning så är inte det hela världen. Planering finns till för att underlätta ens liv inte tillföra mer stress.
 
 
PLANERA INTE IN NÄR DU SKA VARA DUKTIG
Jag mår så mycket bättre när jag tränar regelbundet. Jag blir piggare, sover bättre och känner mig allmänt mycket gladare. Därför har jag under mina år på denna planet försökt göra upp ett träningsschema för mig själv. Att jag skriver in i min kalender att jag ska gå upp tidigare för att hinna exempelvis springa lite. Detta leder alltid till att jag ger upp efter någon vecka och slutar träna helt för att det blir ett måste istället för något roligt och avslappnande. Om jag planerar in att gå upp tidigt för att hinna träna sätter jag press på mig själv och du får inte ut det jag vill av det. Detta är bara ett exempel. Det jag vill säga är att gör inte era må bra stunder och er egentid till schemapunkter.
 
DU BEHÖVER BARA FOKUSERA PÅ HÄR OCH NU
Du behöver inte lägga upp en långtidsplan för hur du ska bli mindre stressad, äta mindre godis, träna mer eller vad det nu är som just du vill ändra på i ditt liv. Du behöver bara tänka här och nu. Vad behöver du göra just idag för att må bättre och nå dina mål. Det kan kanske vara att idag behöver jag lägga mig tidigt eller idag behöver jag inte äta upp chipspåsen i skafferiet. Imorgon kan jag göra det om jag vill, men inte idag. Om du tänker så så försvinner mycket av pressen och det känns inte som ett steg bakåt om du skulle äta chipspåsen idag.
 
♥ ♥ ♥
 
Tidigare inlägg: