Gott nytt år!

 
Idag är det sista dagen på året och jag har aldrig kämnt mig så lättad över att ett år är slut. 2016 har känts som ett riktigt skit år. Jag och Markus förlorade ett barn och ingen av oss orkade därför jobba i sommar så alla våra sparpengar gick åt till att överleva och betala hyran. Privat så har mycket känts meningslöst. 
 
Men bra saker har också hänt detta var t.ex. året jag och Markus gifte oss, året vi fick våran fina lägenhet och året jag kom in på DMP och då börjat min resa mot mitt drömyrke.
 
Familjen Östlund ska fira nyår hemma i år. Vi har nämligen sjukstuga hemma hos oss i år. Helmer blev sjuk på mellandagarna och när en har barn så funkar det så att om en av oss blir sjuk blir alla sjuka. 
 
Nu vill jag önska er alla GOTT NYTT ÅR och jag hoppas att ni får en riktigt härligt nyår så ses vi nästa år när klockan har bytt år.

Hur du inte organiserar upp ditt liv

 
DIN KALENDER ÄR INTE DITT MANUS
Jag är en stor förespråkare för planering och särskilt i form av den gamla hederliga kalendern. Men den största nackdelen som kommer med att ha ett väl planerat liv och en kalender som visar detta. Som har dagen upp punkterad med möten, föreläsningar och lunchdater blir att det kan bli som ett manus som ska följas ner till sista repliken. Så ska det inte vara. En kalender har en för att samla saker som kan vara bra för en att komma ihåg och för att få en översikt över sina dagar och veckor. Men om en missar att gå på någonting eller väljer att ta sovmorgon istället för att gå på en föreläsning så är inte det hela världen. Planering finns till för att underlätta ens liv inte tillföra mer stress.
 
 
PLANERA INTE IN NÄR DU SKA VARA DUKTIG
Jag mår så mycket bättre när jag tränar regelbundet. Jag blir piggare, sover bättre och känner mig allmänt mycket gladare. Därför har jag under mina år på denna planet försökt göra upp ett träningsschema för mig själv. Att jag skriver in i min kalender att jag ska gå upp tidigare för att hinna exempelvis springa lite. Detta leder alltid till att jag ger upp efter någon vecka och slutar träna helt för att det blir ett måste istället för något roligt och avslappnande. Om jag planerar in att gå upp tidigt för att hinna träna sätter jag press på mig själv och du får inte ut det jag vill av det. Detta är bara ett exempel. Det jag vill säga är att gör inte era må bra stunder och er egentid till schemapunkter.
 
DU BEHÖVER BARA FOKUSERA PÅ HÄR OCH NU
Du behöver inte lägga upp en långtidsplan för hur du ska bli mindre stressad, äta mindre godis, träna mer eller vad det nu är som just du vill ändra på i ditt liv. Du behöver bara tänka här och nu. Vad behöver du göra just idag för att må bättre och nå dina mål. Det kan kanske vara att idag behöver jag lägga mig tidigt eller idag behöver jag inte äta upp chipspåsen i skafferiet. Imorgon kan jag göra det om jag vill, men inte idag. Om du tänker så så försvinner mycket av pressen och det känns inte som ett steg bakåt om du skulle äta chipspåsen idag.
 
♥ ♥ ♥
 
Tidigare inlägg:

Juldagen

 
På juldagsmorgonen hade Helmer fortfarande inte öppnat sina julklappar, eftersom han somnade så tidigt på julaftonskvällen. Så denna morgon hade han en hög att huga in i.
 
 
Men han öppnade bara ett paket. Han ville leka med det som var i så han glömde bort resten. Han har fortsatt att öppna en per dag tills dem tar slut.
 
 
I juldagens paket låg det en mikrofon med olika ljudeffekter som en kan lägga på sin röst.
 
 
Det blev i alla fall mindre för mig och Markus att städa när han bara öppnade en.
 
 
Efter frukost gick vi till kyrkan, som vi bor granne med, för att gå på juldagsmässa.
 
 
Det var en fin stund där vi sjöng många julpsalmer och tände ljus för dem vi saknade och tänker på.
 
 
Efteråt bjöds alla som kom på jullunch.
 
 
Helmers gudfar var där.
 
 
Och även hans gudmor. 
 
 
Lilla Helmer blev så trött efter lunchen att han somnade i min famn. Han har kämpat på bra dessa dagar. Många intryck och steg har tagits så nu på mellandagarna förtjänar han att vila.